Ismét késik a 64 bites Windows

2004. július 29.
1.6651
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Microsoft ismételten, ezúttal a jövő év első felére halasztotta 64 bites Windows operációs rendszerének kibocsátását.

A cég szóvivője megerősítette, hogy a "Windows Server 2003 for 64-bit Extended Systems", illetve a "Windows XP 64-bit Edition for 64-bit Extended Systems" 64 bites, bővített rendszerekhez készült szoftverek előreláthatólag csupán 2005 első félévében lesznek majd elérhetők a felhasználók számára. Egyúttal azt is bejelentették, hogy a fenti termékekkel párhuzamos fejlesztés alatt álló Windows Server 2003 Service Pack 1 elnevezésű szervizcsomag megjelenése.

Ebből adódóan szintén késedelmet szenved majd.

Egyes szakértők szerint a bejelentés negatívan befolyásolhatja a 64 bites processzoraival a piacon már most jelen lévő AMD, illetve a Pentium architektúráját 64 bitesre kiegészítő csipeket kifejlesztő Intel üzleti kilátásait. Mások szerint ugyanakkor ez nem olyan jelentős probléma, mivel a meglévő 32 bites alkalmazások ezeken a csipeken is jól működnek. A szerver-szoftverek területén a Microsoft Windows-zal rivális operációs rendszerek, mint például a Linux, vagy a Sun által kifejlesztett Solaris forgalmazói tőkét kovácsolhatnak a késedelemből, ami azonban az asztali gépeket illeti, valószínű, hogy a felhasználók hardverük lecserélésével megvárják majd, amíg a megfelelő Microsoft rendszer elérhető lesz.

A szoftvercéggel kapcsolatos egy másik aktuális hír is, amely szerint megjelent az első MS Office 2003 szervizcsomag. A Microsoft Office 2003 szoftveréhez kibocsátott első jelentősebb frissítése, a "Microsoft Office 2003 Service Pack 1" elnevezésű szervizcsomag letölthető a cég webolaláról. Az Office 2003 SP1 legjelentősebb újítása az, hogy az eddigieknél hatékonyabb spam-szűrőket biztosít az Outlook levelezőprogramhoz. A szervizcsomag ezen kívül Info Path-alapú mellékletek sokoldalúbb kezelését, valamint a digitális aláírás kiterjedtebb használhatóságát is biztosítja a felhasználók számára. A külön letölthető, "Access Conversion Toolkit" elnevezésű eszköz a frissítések letöltését és kezelését könnyítheti meg.

Kapcsolódó linkek:
Microsoft Corporation
nincs még hozzászólás

legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

nurbanu profiljaMarduk profiljagery1113 profiljaiPet profilja