Ismét a NOD32 az év vírusirtója

2007. december 20.
2.5521
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az AV-Comparatives víruslaboratórium 2007-ben is összehasonlította az antivírus szoftverek teljesítményét.

Az eredmények szerint a legtöbb vírusirtó egyenetlen teljesítményt mutatott ebben az évben. A nemzetközi, független AV-Comparatives víruslaboratórium negyedévente összehasonlítja a különböző vírusirtó rendszereket. A laboratórium szakértői a tesztelésre beküldött termékeket meghatározott szempontok szerint előtesztnek vetik alá, így a publikálásra kerülő vizsgálatban csak a kiválasztott vírusirtó rendszerek vehetnek részt. Az idén elvégzett négy teszt során a legtöbb vírusirtó szoftver egyenetlen teljesítményt mutatott. Míg sokan szerezték meg az elérhető legmagasabb, Advanced+ minősítést egy vagy két alkalommal, csak az ESET NOD32 és a Kaspersky tudta ezt háromszor is megismételni.

A két antivírusrendszer közül az ESET NOD32 teljesített jobban, mely a három Advanced+ mellett egy Advanced minősítéssel zárta az évet, míg a Kaspersky ugyan háromszor is megszerezte a legmagasabb minősítést, egy alkalommal azonban Standard besorolást kapott.

Mindezek alapján a víruslaboratórium - a tavalyi évhez hasonlóan - idén is a szlovák ESET vírusirtóját, a NOD32-t választotta az év antivírus szoftverének. Az értékelésben a szakértők kiemelték, hogy a NOD32 a tesztek során nagyon kevés téves riasztást produkált, emellett keresési sebességével, alacsony erőforrásigényével, valamint kitűnő proaktív védelmével is kiemelkedett a mezőnyből.

Az Év antivírus rendszere díj mellett az AV-Comparatives öt alkategóriában is értékelte a vírusirtókat.

A Kézi indítású víruskeresés kategória győztese az AVIRA (egy keresőmotoros alkategória), illetve a GDATA AVK és a TrustPort (multi-keresőmotoros alkategória) lett, míg a Proaktív kézi indítású víruskeresésben az ESET NOD32 győzött.

A Legkevesebb téves riasztás kategóriában a NOD32, a Symantec, az eScan, valamint az F-Secure került díjazásra, a Kézi indítású víruskeresési sebesség kategóriában pedig a NOD32, a Fortinet, a Symantec, valamint az AVIRA ért el kiemelkedő teljesítményt.

Végül a Polimorfvírus-felismerés kategóriában 100 százalékos teljesítményével az ESET NOD32-t és a Symantecet díjazták.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaGargameth profiljaKisember001 profilja