Ismét vezeték nélküli PlayStation VR headsetről szólnak a szabadalmak

2019. július 18.
3.6031
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
Az egészen nyilvánvaló már, hogy a Sony a következő generációba is magával viszi majd a PlayStation VR headsetet, azonban biztosak lehetünk benne, hogy ezt forradalmi újdonságokkal szeretnék tető alá hozni.

Hogy mégis miféle újdonságokról lehet szó? Erről írt pár órával ezelőtt a DualShockers csapata, akik néhány friss Sony-szabadalomra hivatkozva úgy tudják, hogy az újgenerációs PlayStation VR vezeték nélküli formában érkezik, 250 dolláros ártartományba kerül, egyetlen töltéssel pedig 5 órányi használatot bír majd.

A headset képernyője 2560x1440 képpontos felbontásra és 120 Hz-es képfrissítési rátára lesz alkalmas 220 fokos látómező társaságában, de az eszköz képes támogatni majd a fej- és szemmozgás követését, de izgalmas újdonságnak tűnik a Foveated Rendering, mely azt a célt szolgálja, hogy csökkentse a játékos által nem nézett grafikai elemek felbontását - kábé, mint a valóságban -, ezzel növelve a szoftverek grafikai minőségét és az erőforrások jobb kihasználását.

Bár egyelőre csak szabadalmakról van szó, a korábbi hírek szerint a Sony nem indítja el rögtön a PS5-tel az új PlayStation VR headsetet, mert nem akar egyszerre több hardvert a játékosok nyakába zúdítani, de az új generáció sem marad ilyen eszköz nélkül.
4 hozzászólás

WarriorAutobot

5 éve, 2 hónapja

Én nem csalódtam a VR-ban, van nagyon sok olyan játék ami tényleg jó lett, de van 1-2 kisebb is ami meg nagyon szórakoztató. mosolygó smiley

válasz erre

petrovicsz

5 éve, 2 hónapja és 1 napja

Én ezt a VR vonalat már elengedtem, nem érzem benne azt a pluszt amiért használnám. Mondjuk egy ilyen vezeték nélküli verzió azért módosíthat ezen...

válasz erre

Patrik94

5 éve, 2 hónapja és 1 napja

Kíváncsi leszek erre a technológiára. Igazán futurisztikus.

válasz erre

muki

5 éve, 2 hónapja és 1 napja

Nagyon kiváncsi leszek. Ha ezek igazak, ez lehet az igazi VR áttörés.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja