Ismét kiderült, hogy melyik a piac legmegbízhatóbb HDD-je

2018. február 06.
4.4891
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
Az egyik legismertebb tengerentúli online tárhely-szolgáltatóként a Backblaze már több mint 10 éve készíti el saját tesztjei és tapasztalatai alapján negyedéves bontásokkal azokat a listákat, melyek a piac leginkább megbízható merevlemezeit sorolják fel.

Mivel tárhely-szolgáltatók, a cég elképesztően sok merevlemezzel dolgozik a mindennapokban - közel 100 ezer HDD működik náluk folyamatosan -, ezért alapos rálátásuk van a teljesítményre, és amelyik típusból legalább 45 darab van a frontvonalban, azt minden évben megvizsgálják különféle szempontok szerint, amelyek mindegyike a megbízhatóságra épül.

A listák alapján pontosan látható, hogy az elmúlt negyedévben és összességében az elmúlt néhány évben is a legkevesebb gond a HGST merevlemezeivel volt, de a Toshiba is nagyon jól szerepelt, a Seagate kapcsán pedig erőteljesen modell- és kapacitásfüggő az, hogy ekkora hibafaktort regisztráltak a működés során, ellenben ettől a gyártótól van a legtöbb HDD szolgálatban a csapatnál.

A Backblaze listái kapcsán fontos kiemelnünk, hogy bár igazán objektívek, hiszen hatalmas mintavételről beszélünk, azonban akkor lenne feltétlenül pontos az adat, ha mindegyik merevlemezből ugyanannyit vizsgáltak volna meg, hiszen a nagy számok törvénye alapján nyilván több hibát tapasztalhatnak abban az esetben, ha egy HDD-ből 30 ezer darabot vagy csak 45 darabot vizsgálnak meg.

Ismét kiderült, hogy melyik a piac legmegbízhatóbb HDD-je - 2. kép


Ismét kiderült, hogy melyik a piac legmegbízhatóbb HDD-je - 3. kép


Ismét kiderült, hogy melyik a piac legmegbízhatóbb HDD-je - 4. kép

5 hozzászólás

WarriorAutobot

3 éve, 18 napja

Az évek során volt egy csomó gyártótól vinyóm, de szerencsére mindegyik szuperált rendesen.
Szerintem sokszor csak piszok nagy szerencsém volt.

válasz erre

totyak

3 éve, 19 napja

Általában a listán szereplő gyártóktól vásárolnak az emberek és szerintem mindegyik éppolyan jó. Több fajta merevlemezem is van, egyikkel sem volt még gond.

válasz erre

WillThaWheel

3 éve, 19 napja

Évek óta WD-m van, volt csapkodva is, de semmi gond nincs vele.

válasz erre

1000feri

3 éve, 19 napja

Ha valakik...akkor ők képben vannak

válasz erre

zender

3 éve, 19 napja

HGST??? Az de durva!

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

marco profiljaGargameth profilja