Ismeretlen hackerek megszerezték a Half-Life 2 forráskódját

2003. október 08.
3.7061
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Ezidáig ismeretlen hackerek feltörték a Valve Software internetes rendszerét, és a karácsonyi vásárlószezonra ígért Half-Life 2 teljes forráskódját ellopták.

Az eset a lopás ténye mellett felveti annak veszélyét is, hogy a játék online felhasználóit a jövőben esetleg hackertámadás érheti. Az eset miatt a Valve a jövő évre halasztja a játék megjelenését. Gabe Newell, a társaság alapító vezérigazgatója a HalfLife2.net weboldalon jelentette be az esetet reagálva azokra a híresztelésekre, amely szerint a játék forráskódja kijutott a társaságtól.

A Valve nem kommentálta a vezető bejelentését, de igazolta annak hitelességét.

Newell közleménye szerint szeptember közepén ismeretlen támadó jutott be a társaság e-mail rendszerébe, szeptember 19-én pedig a teljes Half Life 2 forráskódot megszerezte. A vezető szerint a hacker gyakorlatilag a társaság teljes számítógépes rendszerét megbénította. A támadó egy billentyűleütést naplózó programmal megszerezte a fejlesztők jelszavait, amelyet követően gyakorlatilag már nyitva állt az ajtó a hacker számára.

A Valve Software internetes rendszerét az elmúlt egy évben emellett sorozatos denial-of-service (DoS) túlterheléses támadás érte.

Egyes jelentések szerint a támadó azért szerezte meg a játék kódját, hogy lehetőséget keressen benne a csalásra. A biztonsági szakértők azonban arra figyelmeztetnek, hogy a forráskód, amely egyes weboldalakról már letölthető, lehetővé teszi a hackerek számára, hogy könnyedén feltörjék a Half Life 2 játékot online játszó felhasználók számítógépét.

Az eset ráadásul nem csak a Valve Software-t érinti, mivel az ellopott kódban más cégektől licencelt megoldások is voltak.

Kapcsolódó linkek:
Half Life 2 Official site
6 hozzászólás

insane012

7 éve, 1 hónapja és 15 napja

Anonymus

válasz erre

Ravor

7 éve, 8 hónapja és 24 napja

Szegény Half Life 2, nem volt könnyű neki sem a megjelenése Mondjuk ha Bejelentik a 3-at akkor kíváncsi leszek, hogy a történelem mennyire fogja megismételni önmagát

válasz erre

Braddock

9 éve, 5 hónapja és 18 napja

Vendég írta:
És honnan lehet letölteni?
Ha már ellopták, én is kérek belőle!!!!!!!
Az kemény!

válasz erre

Shade

9 éve, 8 hónapja és 3 napja

Vendég írta:
És honnan lehet letölteni?
Ha már ellopták, én is kérek belőle!!!!!!!
Neeh, ez fájt

válasz erre

nefaria

18 éve, 6 hónapja és 17 napja

DC++ Matrix hub.

válasz erre

Vendég

18 éve, 6 hónapja és 17 napja

És honnan lehet letölteni?
Ha már ellopták, én is kérek belőle!!!!!!!

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

darkomen profilja