IPod helyett Mac Pro és Leopard az Apple fejlesztői konferencián

2006. augusztus 10.
1.9121
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Steve Jobs némi csalódást okozott az Apple fejlesztői konferenciáján megjelentek körében, amikor egy újabb iPod zenelejátszó, vagy mozgóképletöltő szolgáltatás helyett az Intel-alapú Mac Pro számítógépet és a Leopard operációs rendszert mutatta be.

Miközben a WWDC konferencián évek óta a Mac gépek a főszereplők, elemzők és a közvélemény Steve Jobs-tól minden nagyobb szabású eseményen valamilyen meglepetést vár. Tavaly például ugyanitt jelentette be, hogy az Apple átáll az Intel processzorokra. Idén a legtöbb spekuláció egy újabb iPod zenelejátszóról, illetve egy új mozgóképletöltő internetes szolgáltatásról szólt.

Miután az ezekről szóló bejelentés elmaradt, a cég részvényeinek árfolyama 1,6 százalékpontot esett a tőzsdén.

Az eseményen bemutatott Mac Pro asztali számítógép a Power Mac utódja, és egyben az utolsó olyan modell, amelyet Intel processzorosra állít át a gyártó, vagyis ezzel örökre búcsút mond a Power lapkáknak. A Mac Pro gépekbe kétmagos Intel Xeon processzorok kerültek, amelyekkel a 3 GHz-es termék esetében az Apple szerint kétszer olyan gyorsak, mint elődeik. A konfiguráció akár 2 TB kapacitású merevlemezes meghajtó(k), illetve 16 GB gyorsítótár alkalmazását is lehetővé teszi. A 2,266 GHz-es processzoral, 250 GB-os merevlemezes meghajtóval és 1 GB RAM-mal ellátott alapmodell induló ára Amerikában 2500 dollár.

A konferencián a következő generációs, „Leopard” kódnevű Mac OS X operációs rendszer több új funkcióját is bemutatta az Apple. Az egyik legizgalmasabb a „Time Machine („Időgép”" névvel illetett, biztonsági másolatokat készítő beépített megoldás, amely amellett, hogy minden elmentett fájlról készít ilyet egy a Mac-hez kapcsolt külső merevlemezre, lehetővé teszi a könnyű, időben visszafelé történő keresést egy vizuális interfész segítségével. Eközben az adott fájlon végrehajtott összes változtatás is visszakereshető.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
XTomiX0029 profiljamarco profilja