Internetgondok kábelszakadás miatt a Földközi-medencében

2008. február 01.
1.7481
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Mediterránium déli részén egy tengeralatti kábel megsérülése miatt drámaian lecsökkent a használható sávszélesség.

A tengerek és óceánok alatti kábelek igen fontos részét képezik az internethálózatnak, hiszen ha hajlamosak is vagyunk elfeledni, hogy bolygónk kétharmadát víz borítja, az ilyen kríziseseteknél kiderül, milyen fonosak is az ilyen kapcsolatok. A víz alatti hálózat sérülését általában kisebb földmozgások, akár alig észlelhető omlások okozzák, vagy jellemző módon a halászhajók hálóinak kiszabadításakor rongálódnak meg.

Most egy olyan kábel sérült meg, mely az alaphálózat része, így csupán az internet hálózatszerű felépítésének köszönhető, hogy a forgalom a legtöbb esetben valamelyest fenntartható. Az egyiptomi kormány képviselője szerint az ország hálózata 70 százalékos kiesést szenvedett el, de hasonló a helyzet az Egyesült Arab Emirátusokban, Kuvaitban és Szaúd-Arábiában is. Ez utóbbi országban szinte a teljes használhatatlanságig lassult a rendszer, ám mégsem ők jártak a legrosszabbul, Dubaiban a két nagy szolgáltató közül az egyik teljesen kénytelenvolt beszüntetni működését.

A hálózat kiépítéséből következően érdekes mellékhatásként az új technológiai tigris, a világ egyik legnépesebb országa, India is 60 százalékos lassulást szenvedett el. Európában mindebből keveset lehet észlelni, mivel az egyiptomi Alexandria és az olaszországi Palermo közötti gerincvezeték sérült meg. Egyiptomi illetékesek szerint nehezen megjósolható, mikor áll helyre a kapcsolat, de derűlátóbb becsléseik szerint is még napokba telik, míg kijavítják a hibát.
nincs még hozzászólás

 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaManiac profilja