Internetes esküvő VoIP technológia segítségével

2006. január 14.
2.2771
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Kaliforniában élő Rita Sri Mutiara Dewi és az indonéziai illetőségű Wiriadi Sutrisno szokatlan módon a világhálón fogadott örök hűséget egymásnak, VoIP videotelefonos kommunikáció segítségével.

A két ötvenes éveiben járó indonéz állampolgár az interneten kötött ismeretséget, és mindeddig nem is találkozott egymással személyesen. Dewi, az újdonsült feleség elmondása szerint azonban naponta leveleztek egymással a világhálón, és tavaly év végén sor került a lánykérésre is.

A szertartás lebonyolítása azonban a hatalmas távolság miatt komoly akadályokba ütközött, és a megoldást végül amolyan reklámfogásként a legjelentősebb indonéz távközlési szolgáltató, a PT Telekomunikasi Indonesia kínálta fel a jegyespárnak. A cég segítségképpen arra alkalmas képernyőt, webkamerát és mikrofonos fülhallgatót is biztosított technikai háttérként. A virtuális kézfogót a muzulmán vallási előírásoknak megfelelően, egy erre hivatott személy felügyelete alatt bonyolították le.

A PT Telekomunikasi Indonesia illetékese elmondta, hogy a fejlett technológia lehetővé teszi a jövőben több hasonló "távesküvő" lebonyolítását is, amellyel a párok nem utolsósorban jelentős költségektől kímélhetik meg magukat: a 25 perces szertartás 200 ezer indonéz rúpiába, azaz körülbelül 20 dollárnak megfelelő összegbe került. A házaspár azért még a hónap folyamán személyesen is találkozik majd az Egyesült Államokban.
3 hozzászólás

Vendég

10 éve, 7 hónapja és 24 napja

Az én párom is kaliforniai ! Ő is megkérte a kezem és szeretjük egymást ! Az ő sztorijuk nagyon hasonlit az enyémhez ! mosolygó smiley

válasz erre

richie8

11 éve, 7 hónapja és 25 napja

Bár olcsóbb az biztos, aki csatlakozik a beszélgetéshez, végig nézheti az ünnepi menüt, ahogyan elfogyasztom röhögő smiley

válasz erre

richie8

11 éve, 7 hónapja és 25 napja

Na ez azért már sok, neten keresztül házasodni...

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja