Interneten is gyakran kormányoz már az EU

2005. március 15.
1.6491
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az Európai Unióban a közfeladatot ellátó intézmények 90 százaléka rendelkezik már internetes jelenléttel, és az alapvető közszolgáltatások 40 százaléka teljesen interaktív - közölte Brüsszelben az Európai Bizottság.

A testület az internetes kormányzás realitássá válásaként üdvözölte ezt az adatot, Viviane Reding informatikai felelős pedig úgy vélte, az on-line módszer könnyebbé és kellemesebbé teszi a mindennapos ügyintézést.

Jelezte, a következő feladat e lehetőségek még szélesebb körű kihasználására buzdítani a cégeget és a polgárokat.

Az internetes ügyintézés (e-kormányzás) keretében például adó- és vámügyeket, társadalombiztosítási jellegű kérelmeket, jogosítvány és más okmányok iránti kérelmeket intézhetnek a cégek és a lakosság, illetve számtalan más, adminisztratív jellegű szolgáltatást vehetnek igénybe.

Az említett adatokat is feltáró felmérés eredményei közül kiemelkedő pozitívumnak minősítette a bizottság, hogy a tavaly belépett tíz új tagország csak csekély lemaradásban van a régebbi 15 tagállamhoz képest. Az újak a statisztika szerint ma már ott tartanak, ahol a régebbiek két évvel ezelőtt. A felmérés szerint az EU-tagországok között Svédország az éllovas ezen a téren Ausztria előtt, Magyarország hátulról a negyedik Szlovákia, Lengyelország és Lettország előtt.
nincs még hozzászólás

 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja