Intel X38 lapkakészlet szeptemberben

2007. augusztus 18.
2.3521
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az új Intel X38 lapkakészlet a nagy teljesítményű asztali rendszereket célozza, amelyekben a ma használt Intel 975X lapkakészletet helyettesíti a jövőben.

Az alaplapgyártókhoz közel álló források szerint az új lapkakészlet szeptemberben lesz kapható. A tömeggyártású lapkakészleteket az alaplapgyártók a jövő héten kapják meg. Piaci elemzők szerint az X38 lapkakészleten alapuló első alaplapok szállítása ezért már szeptember közepén megkezdődhet és nagy tömegben október elején kerülnek forgalomba. A források szerint a lapkakészlet hivatalos bejelentésére 2007. szeptember 27.-én kerül sor. Az Intel ezen a napon az új ?solutions and technology? Web-oldalakon bocsátja ki az X38 teljes specifikációját.

A csúcstermék Intel X38 lapkakészlet a harmadik, az Intel új lapkakészlet sorozatában, amely tartalmazza a jelenleg legnépszerűbb Intel P35 lapkakészletet. Az új eszköz néhány különleges jellemzővel rendelkezik, amely az X38-at egy lépéssel a P35 fölé helyezi.

Az első ilyen különleges jellemző, hogy az X38 támogatja a PCI Express 2.0 szabványt, amely megengedi több grafikus kártya használatát ?Crossfire? konfigurációban, mint ?PCI Express x16 + PCI Express x16?-ot. A második különleges jellemző, hogy az X38 támogatja a DDR3 memória modulokból felépülő DDR3 memóriát 1333MHz-ig, és biztosítja a kompatibilitást az SPD kiterjesztéssel (neve: XMP (Extreme Memory Profiles). A harmadik különleges jellemző, hogy az X38 támogatja a speciális ?Extreme Tuning Utility? programot, amely lehetővé teszi a CPU órajel kiterjesztését a névleges fölé.

Bár az Intel X38 lapkakészlet és a DDR3 SDRAM memória nagy teljesítményt biztosít, több alaplapgyártó mégis olyan alaplapokat is fejleszt, amelyeken ez a lapkakészlet a DDR2 memóriával is képes együttműködni. Néhány alaplapgyártó pedig olyan alaplapok bevezetését tervezi, amely mind a DDR2, mind a DDR3 memóriát támogatja.

Az előzetes kalkulációk szerint az Intel X38 alapú alaplapok induló ára 200 dollár körül lesz, de több modellé eléri majd a 300 dollárt is.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
Monyo profiljaKisember001 profiljamarco profiljaXTomiX0029 profilja