Intel Silvertthorne processzor a CES kiállításon

2007. december 16.
1.5661
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az Intel New Yorkban és San Franciscóban elemzők és újságírók részére rendezett konferenciákon jelentette be, hogy azok az eszközök, amelyek az új ?Menlow? mobilplatformot használják, láthatók lesznek a január eleji (2008.

január 7-10.) szórakoztatóelektronikai kiállításon. Ezek az eszközök 2008 második negyedévben kerülnek forgalomba. A Menlow egy 45 nm-es processzort (kódneve: Silverthorne) és új lapkakészletet (kódneve: Poulsbo) tartalmaz, amelyeket az Intel először szeptemberben az ?IDF 2007? fejlesztőkonferencián tárgyalt.

Az alacsony energiafelvételű Silverthorne lapka a MID (mobile Internet devices) eszközök és UMPC (ultra mobile PCs = ultra hordozható PC-k) masinák új generációjának az alapja.

Paul Ottelini, az Intel elnök-vezérigazgatója a 2007. évi IDF ősz konferencián elmondta, hogy a könnyű hordozható noteszgépek, a MID eszközök és az UMPC-k az Intel jövőbeli úti térképeinek kulcsfontosságú részét képezik, és a Menlow az első a következő generációs platformok közül, amelyeket kimondottan ezekhez a masinákhoz terveztek. A platform nagyobb teljesítményt és hosszabb telepélettartamot biztosít és a lapkák a korábbi mobilprocesszoroknál sokkal kevesebb hőt termelnek.

Pankaj Kedia igazgató (Intel mobil Internet és UMPC platformok) elmondta, hogy a 2008. évi CES rendezvényen az Intel a tervek szerint 10 különböző MID és UMPC eszközt mutat be különböző gyártóktól (pl.: Lenovo, Asus, Quanta, Clarion). A vállalat még nem hozta nyilvánosságra a Menlow részletes specifikációját.

Nincs még részlet a Silvethorne processzorról sem. Kedia csak annyit árult el, hogy a processzor tízszer kevesebb energiát igényel, mint a jelenleg használt modellek és a teljes platformot egyetlen 74x143 mm-es alaplapon helyezték el. A MID és az UMPC eszközök típusai jelzik, hogy a felhasználok olyan masinákat vásárolhatnak 2008-ban, amelyek kombinálják a Wi-Fi, WiMax és 3G vezeték nélküli technológiákat.

Az Intel partnereivel a WiMax hálózatot széles körben kívánja elterjeszteni, már sok országban dolgoznak ezen. Az Intel előrejelzése szerint 2008-ban megközelítően 150 millió ember férhet majd hozzá a WiMax hálózatokhoz. Ez a szám 2010-ben eléri a 750 milliót.

Az Intel 2008-ban vezeti be a ?Montevina? mobilplatformot, amely 45 nm-es processzorokat és egy új technológiát ? kódneve: ?EcoPeak? ? használ, amely a WiMax és Wi-Fi technológiát szilícium-morzsára integrálja.

Januárban az Intel felfrissíti a noteszgépplatformot, amelynek kódneve ?Santa Rosa Refresh?, de most felbukkant a ?Centrino Pro? (az üzleti noteszgépekhez) és ?Centrino Duo? (közhasználatú modellekhez) kódnév is. A frissítés új 45 nm-es Penryn processzorokat tartalmaz, amelyek első modelljeit a vállalat novemberben vezette be.

Az új noteszgép platform növeli a telepek élettartamát, és magába foglalja az SSE4 utasításkészletet, amely gyorsítja az olyan funkciókat, mint a HD videók renderelése.
nincs még hozzászólás

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

WarriorAutobot profiljarDAVE profiljaGargameth profiljaReichert Viktor profiljaImperator profiljaManiac profiljaWickedSick profiljagery1113 profilja