Intel Potomac Xeon MP a jövő héten

2005. március 21.
1.8871
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az Intel a tervek szerint március 29-én kezdi a 64 bites ’Potomac’ Xeon MP processzor szállítását a ’Twib Castle’ E8500 lapkakészlettel együtt.

Ezek a termékek a ’Truland’ szerverplatform komponensei. A továbbfejlesztett Xeon MP processzor 8MB integrált L3 gyorsító-tárat tartalmaz. Ez a ma használt Xeon MP lapkákra integrált L3 gyorsító-tár kétszerese (4MB). Az új lapka 3,33GHz-es órajelet és 400MHz helyett 667MHz-es frontoldali buszt (FSB) használ.

Az E8500 lapkakészlet kettős 667MHz-es buszt támogat, amely segíti a következő generációs több magos CPU lapkák működését is. Az Intel a jövőben nagy sebességű memóriavezérlőt integrál a ’North Bridge’ lapkára, amely támogatja a következő generációs gyors memória-technológiákat. Az E8500 lapkakészlet támogatja az ECC (hibafigyelő és hibajavító) kóddal kombinált 400MHz-es DDR2 SDRAM memóriát, és a PCI Express buszt is kezeli.

A Potomac mellett az Intel rövidesen kibocsátja a ’Cranford’ lapkát, amely az előbbi olcsó változata, mindössze 1MB L2 gyorsító-tárat tartalmaz. Ez a lapka a két- és négy-utas Xeon MP szerverekben használható. Az Intel 2005 második felében vezeti be a Truland Xeon MP platformhoz az első kétmagos Xeon MP lapkát, a ’Paxville’ kódnevű processzort, amelynek tömeges szállítása 2006 elején kezdődik.

Kapcsolódó linkek:
Intel Corporation
nincs még hozzászólás

 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
Botyi profiljamarco profiljaKisember001 profilja