Intel Pentium 4 Extreme Edition processzor játékosok számára

2003. november 04.
4.1291
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az Intel bejelentette a Hyper-Threading technológiát támogató, 3, 20 gigahertzes Intel Pentium 4 processzort.

Az új processzorra épülő nagy teljesítményű számítógépeket játékosok és számítógép-rajongók számára készültek, és a rendszergyártók már világszerte forgalmazzák. Az első alkalommal 2003 őszén, az Intel fejlesztői fórumon említett HT-technológiás Intel Pentium 4 Extreme Edition processzor kiemelkedő számítógépes élményt jelent a játékosoknak és a szakértő felhasználóknak.

A processzor gyorsabb képmegjelenítés és nagyobb részletességű leképezés révén jobb grafikus élményt biztosít, ez pedig fontos tényezője a még valósághűbb játéknak.

Kivételes teljesítmény
Az Intel 0,13 mikronos processzortechnológiájának felhasználásával készült Intel Pentium 4 Extreme Edition processzor 512 kilobájt 2. szintű gyorsítótárral, két megabájtos 3. szintű gyorsítótárral és 800 megahertzes rendszerbusszal rendelkezik. Kompatíbilis a jelenlegi Intel 865 és Intel 875 lapkakészlet-családokkal és a szabványos rendszermemóriával. A két megabájtos 3. szintű gyorsítótár képes arra, hogy előre betöltsön egy grafikus képkocka-puffert (graphics frame buffer) vagy egy videokép-kockát, még mielőtt a processzornak szüksége lenne rá, ami nagyobb átviteli sebességet és gyorsabb képkocka-kezelést eredményez a memória és az I/O-eszközök elérése során. Ennek eredménye még realisztikusabb játék és megnövekedett videoszerkesztési teljesítmény. A megnövekedett CPU-teljesítmény felhasználásával a szoftvergyártók kifinomult szoftveres fizikai megjelenítési modelleket készíthetnek, amelyek a valósághű karaktermozgatással és mesterséges intelligenciával még életszerűbbé teszik a számítógép vezérelte szereplőket. A 3,20 gigahertzes Pentium 4 Extreme Edition processzor eredménye egy SPECint_base2000-es teljesítményteszten 1583, míg a SPECfp_base2000 esetében 1474.

Hyper-Threading technológia: PC-k magasabb sebességfokozaton
A HT-technológia segítségével a szoftverek két processzort látnak egy helyett. A szoftveralkalmazások úgy is megírhatók, hogy több szálnak nevezett kód-darabból álljanak, amelyek kihasználhatják ennek a technológiának az előnyeit. Az először szervereken és munkaállomásokon bemutatott HT-technológia felhasználásával az asztali PC-k processzorai egyidejűleg két külön szálon működhetnek, ami megnöveli a teljesítményt, ha két vagy több alkalmazás fut egyidejűleg. A többfeladatosság azonnal megtérül az olyan operációs rendszerek használatakor, mint a Microsoft Windows XP vagy bizonyos Linux szoftverek. Jelen pillanatban számos videókódolási és egyéb processzorigényes alkalmazás többszálú, és akár 25 százalékos teljesítménynövekedést is jelenthet egy Intel Pentium 4 processzoros HT-technológiás rendszeren.

Árak és elérhetőség
Az Intel már az egész világon szállítja a dobozban forgalmazott 3,20 gigahertzes Intel Pentium 4 Extreme Edition processzorokat a feljogosított Intel-disztribútoroknak és rendszerintegrátoroknak. A 3,2 gigahertzes Pentium 4 processzor ezer darabos mennyiség rendelése esetén 925 dollárba kerül.

Kapcsolódó linkek:
Intel Corporation
1 hozzászólás

hoattis

17 éve, 3 hónapja és 21 napja

Szisztok

Tudna valaki ilyen procit szerezni nekem.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja