Intel Core Solo energiatakarékos egymagos processzorok

2006. április 21.
1.9661
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az Intel hetekkel az első a lapkákat tartalmazó Gateway noteszgép kiadása után hivatalosan piacra dobta energiatakarékos, egymagos Ultra Low Voltage Core Solo processzorait.
Az új Yonah-alapú, 65 nm-es technológiával készült lapkákat David Perlmutter, az Intel alelnöke és általános igazgatója jelentette be a cég pekingi fejlesztői konferencián elmondott nyitóbeszédében.

Az előzetes sajtóértesülésekkel összhangban a processzorok kétféle, 1,06 (U1300) és 1,2 GHz-es (U1400) verzióban kerülnek forgalomba, mindkettő 2 MB L2 gyorsítótárral és 533 MHz-es előoldali busszal ellátva.

Az egymagos Core Solo lapkák maximális teljesítmény melletti energiafogyasztása mindössze 5,5 watt, ami lehetővé teszi olyan hűtőventilátorok nélküli, kisméretű laptopok gyártását, mint például a már előzetesen bemutatott Gateway NX100X, vagy a Fujitsu Q2010.

Az új Intel Core Solo processzorok ezres nagykereskedelmi tételben 225, illetve 255 dollárba kerülnek, és a bejelentéssel egy időben forgalomba kerültek.

Kapcsolódó linkek:
Intel Corporation
nincs még hozzászólás

legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Marduk profiljagery1113 profiljamarco profiljaTotosama profiljatotyak profiljaDav2377 profiljaSándorkolbász profiljaWickedSick profilja