Intel-chipek kerülnek a Microsoft új médialejátszóiba

2006. március 06.
1.5211
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az Intel adja majd a chiptechnológiát azokhoz az új hordozható médialejátszókhoz, amelyeket a Microsoft fejleszt, és amelyek bemutatása a jövő hétre várható.

Mindkét céghez közel álló informátoraira hivatkozva a Times arról számolt be, hogy az új készülék kisebb, könnyebb változata lesz azoknak a hordozható tábla számítógépeknek, amelyek lehetővé teszik, hogy használóik egy digitális tollal írjanak; arra fejlesztették, hogy főként a szórakoztatást - zenék és filmek lejátszását - szolgálja.

Az új modell képernyője mintegy 20 cm átmérőjű lesz, ára 1000 dollár körül alakul majd; később kisebb, 10 centis változatok is megjelenhetnek.

A két cég - és a fejlesztésben részt vevő ágazati partnereik - előreláthatólag a jövő heti németországi technológiai kiállításon, a CeBit-en mutatja majd be az új készüléket.

A Microsoft hétfőn egy marketing weboldalon megerősítette egy "Origami" névre keresztelt készülék létezését. Az ott közölt videofelvételen fiatalok láthatóak, akik képeket rajzolnak, egy műholdas térképet elemeznek, zenét hallgatnak és videojátékot játszanak.

A titokzatos marketing kampány és az azt követő médiajelentések felizzították a hangulatot az új termék körül, amelynek nyilvánvaló célja, hogy versenytársa legyen az Apple Computer Inc. piacvezető iPod digitális zenelejátszójának és/vagy a Sony Corp. PlayStation Portable hordozható játékának.

Kapcsolódó linkek:
Origami Project
1 hozzászólás

[Tiltott felhasználó!]

5 éve, 9 hónapja és 17 napja

[Tiltott felhasználó!]

legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Hellblade profiljaGargameth profilja5t3v3nk3 profiljaWickedSick profiljaMarduk profiljaadriano profilja