Intel Skylake-ra építkező 2 az 1-ben gépet mutattak be az IDF 2015 alkalmával

2015. április 10.
1.5981
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
petike737 profilja, adatai
petike737
Nemrég zajlott le a Shenzenben megrendezésre kerülő IDF 2015, vagy talán ismertebb nevén Intel Developer Forum 2015, melyen egy igen érdekes 2 az 1-ben készüléket is bemutattak a közönségnek.

Az annyira nem nagy szenzáció, hogy az eszköz a vállalat új fejlesztésű Skylake megoldására épül, a kialakítása és formavilága azonban akár a következő évek hasonló eszközeit is meghatározhatja. Tulajdonképpen egy referenciamodellről van szó, mely megmutatta, hogy a következő generációs 2 vagy akár 3 az egyben készülékek mivel is próbálják majd meggyőzni a vásárlókat.

Az persze már kapásból jó alap, hogy az Intel Skylake megoldások kellően erősek és energiatakarékosak, az IDF 2015 alkalmával bemutatott eszköz azonban jóval többet mutatott ennél. A 12.5 hüvelykes megjelenítő 4K2K felbontáson futtatta a Windows 10 aktuális verzióját, a csatlakozók terén pedig két darab USB Type-C állt rendelkezésre, tehát vélhetően a Windows-t futtató gépek is követik majd az Apple Macbook példáját, de a minimum két csatlakozónak köszönhetően töltés közben is sokkal több mindent lehet majd csinálni.

Az igen közeli jövő tehát vélhetően a rendkívül könnyű, kompakt és viszonylag erős gépekről szól majd, melyek a legmodernebb USB megoldással, nagy felbontással és akár többfunkciós kialakítással próbálják majd elcsábítani a vevőket.
2 hozzászólás

WarriorAutobot

9 éve, 9 hónapja és 26 napja

totyak írta:
Nem tudom feldolgozni, hogy miért jó egyetlen (jelen esetben kettő) csatlakozót a gépre rakni. Ha meg több hely kellene, vegyen az ember drága elosztót.
Őszintén semmire.
Plusz az elosztó csak felezi (vagy harmadolja) az energiát tehát sokat nem ér ha csak egy csatlakozó van és nem tudsz semmit csatlakoztatni. Szerintem ez a koncepció így értelmetlen.

válasz erre

totyak

9 éve, 9 hónapja és 27 napja

Nem tudom feldolgozni, hogy miért jó egyetlen (jelen esetben kettő) csatlakozót a gépre rakni. Ha meg több hely kellene, vegyen az ember drága elosztót.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Botyi profiljamarco profiljaKisember001 profiljatotyak profilja