Intel 45 nm-es Xeon processzorok a második félévben

2007. február 25.
1.7741
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az Intel Corporation bejelentette, hogy a 45 nm-es technológiával gyártott szerver- és munkaállomás-processzorok az eredetileg tervezettnél közel fél évvel korábban, még a második félévben kaphatók lesznek.

Még ezek előtt a vállalat bevezeti 65 nm-es, 3,0 GHz-es Intel Xeon ’Clovertown’ processzort. Kirk Skaugen, az Intel Xeon-csoport főnöke az elemzők részére rendezett konferencián bemutatta a vállalat szerverprocesszor-terveit. Skaugen elmondta, hogy március elején kibocsátják az alacsony energiafelvételű négymagos lapkát, amelynek maximálisan hőtermelése mindössze 50 W.

A harmadik negyedévben érkezik a Caneland kódnevű szerverplatform, majd nem sokkal később - még a második félévben - első 45 nm-es Xeon DP (duál CPU) processzor.

Az új Intel Xeon 45 nm-es mikroprocesszor két CPU csatlakozóaljzatot tartalmazó szerverekben és munkaállomásokban használhatók, a Penryn magon alapulnak és kompatibilisek az Intel 5000-sorozatú lapkakészletekkel (kódnevük Bensley és Glidewell platform). Az 5000-sorozatú lapkakészlet növelt változata a HPC/WS piacszegmensben használható. Jellemzője az 1600 MHz-es processzor rendszerbusz (PSB) és a második félévben lesz kapható. Az új lapkakészlet támogatja a 3.0 GHz-es Xeon Clovertown processzort is.

Az Intel 3,0 GHz-es négymagos processzora újra versenyképes az Advanced Micro Devices (AMD) négymagos termékeivel, amelyek az év közepén érkeznek. Jelenleg az Intel Xeon processzorok órajelenként több munkát végeznek, mint az AMD Opteron lapkák.

Az Intel következő generációs mikroprocesszora, amely a ’Nehalem’ mikroarchitektúrán alapul, 2008-ban kerül forgalomba. Ennek ellenére az Intel jelenleg még semmiféle információt nem ad a következő generációs mikroarchitektúráról.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
Gargameth profiljaManiac profiljafighterlaci profilja