Ingyen WiFi a mekkai zarándoklaton

2007. december 21.
2.3591
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A szaúdi kormány és a Bayanat Al-Oula internet-szolgáltató a svéd Aptilo Networks segítségével ideiglenes mesh WiFi hálózatot állított fel Mekkában az éves nagy muzulmán zarándoklat, a Háddzs idejére.

Az iszlám időszámítás szerinti 1428. évben a zarándokoknak, más néven háddzsiknak lehetőségük nyílik arra, hogy a december 17-én kezdődött és 5 napig tartó zarándoklat során, illetve nyilvánvalóan a rituálék közötti szünetekben laptopjukról Mekka belterületén ingyenesen vezeték nélkül internetezzenek. Ehhez mindössze regisztrálniuk kell a szolgáltatónál, aki a Háddzs idejére ingyenesen biztosítja a megfelelő hálózati kártyát is.

A hálózat mintegy 70 mesh routert tartalmaz a Tropos Networks-től, és mindössze 60 napba telt az installálása. Az Aptilo szingapúri irodáján keresztül a felhasználó-azonosítást, a biztonságot és az egyéb szükséges ügyfélkapcsolati teendőket látja el.

A mesh technológia lényege az, hogy a fix WiFi-nél jóval kevesebb vezetékes hálózattal összeköttetésben álló bázist, úgynevezett forró pontot igényel, ehelyett az adatcsomagok a routerek között vándorolva jutnak el végül a forró ponthoz. Az eljárást főként a mekkaihoz hasonló ideiglenes hálózatok esetében alkalmazzák, de nem kizárólag, ilyen például a Google Mountain View-i WiFi rendszere is.
2 hozzászólás

Marduk

11 éve, 6 hónapja és 27 napja

richie8 írta:
Mostantól majd értelmet nyer a lehajtott fejjel való vonulás, egy-egy kézben tartott WiFi képes mobil társaságában röhögő smiley
Ha csak a főnök észre nem veszi röhögő smiley

válasz erre

richie8

11 éve, 6 hónapja és 27 napja

Mostantól majd értelmet nyer a lehajtott fejjel való vonulás, egy-egy kézben tartott WiFi képes mobil társaságában röhögő smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Botyi profiljamarco profilja