Ingyenjegyeket kínál a 2006-os FIFA világbajnokságra az új Sober vírus

2005. május 04.
1.5661
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A nagynevű biztonságtechnikai vállalat, a Panda Software újra vészriadót fújt, és felhívja minden internetező figyelmét az új Sober féregre.

A "Sober. V"-t ma reggel fedezték fel a Panda szakemberei. A féreg immár az első napon óriási károkat okozott az Egyesült Államokban, Ausztriában, Svájcban és Németországban, megfertőzve számos számítógépet. A Sober. V olyan e-mailekben bújik meg, amelyek azt a látszatot keltik, mintha a FIFA-tól érkezne, és gratulálnak a megnyert belépőkhöz.

A bizonság-specialista szerint a kártevő ismét két nyelven terjed, azaz angol és német nyelvű szövegek keringenek a világhálón. A féreg képes különbséget tenni az elektronikus levélcímek között, és annak megfelelően, hogy mivel végződik, küld német, vagy angol nyelvű levelet a gyanútlan áldozatoknak.

A Sober. V megőrizte régi jó tulajdonságát, miszerint elküldi magát az összes e-mailcímre, amit egy pc-ben talál. A Panda Software szerint a féreg veszélyezteti a Win98, ME, NT, 2000 és XP-operációs rendszerekkel működő gépeket. A FIFA szóvivője nyomatékosan hangsúlyozta, hogy ők soha nem küldenének csatolt fájl-t tartalmazó levelet, ezért érdemes minden olyan beérkező üzenetet törölni, amihez csatoltak valamit.

A vírus számos különböző levélben érkezhet, amelyeknek eltérő a szövege, a levél tárgya, és más-más a levelekhez csatolt fájl is.

A feladó címe lehet
Admin
Hostmaster
Info
Webmaster

A csatolt fájlok lehetnek

PassWort-Info.zip
account_info-text.zip
autoemail-text.zip
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja