Ingyeninternet Zsámbékon

2007. november 09.
2.0041
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Elsőként az ország települései közül még e hónapban ingyenes internet-hozzáféréshez jut a Pest megyei Zsámbék valamennyi lakosa, erről írt alá megállapodást az önkormányzat a szolgáltató céggel - közölte a nagyközség polgármestere csütörtökön az MTI-vel.

Lovas Lajos elmondta, hogy a szerződés szerint a partner cég kiépíti a wifi rendszert a faluban és ezáltal bizonyos rádiós sávszélességben lefedi a falu egész területét, lehetővé téve az internetes alapszolgáltatások használatát a település mind az 1500 épületében. A hozzáférés havi költségét az önkormányzat magára vállalja, ennek számszerű összege azonban - üzleti megfontolásból - nem publikus - tette hozzá.

A kft. számára azért lehet előnyös az önkormányzattal kötött együttműködés, mert az alapszolgáltatásokon túl, meghatározott összegért árulja különféle díjcsomagokban az emelt szintű további szolgáltatásait, például a filmek letöltésének lehetőségét. A megrendelésekre jók az esélyek, mert az 5000 lakosú községben, egy felmérés szerint, nagy az igény az internetezésre. Annál is inkább, mert sok fiatal él itt, a faluban például két középiskola is működik - utalt rá a polgármester.

Az ingyenes internetezés egy kisméretű antenna közbeiktatásával laptoppal is elérhető, így az otthonokon túl gyakorlatilag a falu vendéglátóhelyei hamarosan egyfajta internetes kávézóként várják a betérőket, ami akár további idegenforgalmi vonzerőt jelenthet Zsámbéknak. A település egyébként is a városi rang megszerzésére törekszik, amihez a könnyebb internetes kapcsolat a világgal - a polgármester szerint - növelheti az esélyeket.
1 hozzászólás

kpal

9 éve, 4 hónapja és 3 napja

Debrecenbe is van pár éve ,de mára csak a wifi jelet lehet látni de adta folyam nincs . Azért fő turista helyeken alap hogy normálisan működhetne .

válasz erre
 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
Botyi profiljamarco profiljaKisember001 profilja