Ingyenes internetes telefonálás az új Kazaa-val

2004. november 27.
1.9171
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Sharman Networks kibocsátotta a Kazaa p2p fájlcsere-program legújabb verzióját, amely kiegészítõ funkcióként korlátlan internetes telefonálást biztosít a felhasználóknak szerte a világon.

A Kazaa 3.0-s verziója a Skype nevű cég internetes protokollt használó, VOIP online telefonos technológián alapuló szoftverét használja. Az internetes telefonszolgáltatás nagy előnye mind a vezetékes, mind az elterjedt mobiltelefonos technológiákkal szemben az, hogy nem igényel külön hálózati infrastruktúrát.

Az új fájlcsere-szoftver emellett egyéb újdonságokkal, például továbbfejlesztett keresővel, valamint ingyenes weblog lehetőséggel is szolgál a felhasználóknak. A lemezkiadók nem igazán örülnek a fájlcserélő szoftverek és hálózatok, mint például a Kazaa, vagy a StreamCast egyre növekvő népszerűségének, mivel jelentős mennyiségű másolt zene cserél gazdát rajtuk keresztül, jogi eszközökkel azonban egyelőre nem sikerült korlátozni tevékenységüket. Ha a telefonos alkalmazás sikeres lesz, valószínűleg a hagyományos telefontársaságok sem fognak túlságosan szimpatizálni a Kazaa-val.

A VOIP telefonos technológiát biztosító Skype egyébként nem áll messze a Kazaa-tól, hiszen alapítói, Niklas Zennström és Janus Friis azonosak a fájlcserélő p2p hálózat ötletgazdáival.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja