Infineon memória lesz az új Xboxban

2005. szeptember 03.
1.6001
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az Infineon bejelentette, hogy a cég szállítja majd a Microsoft Xbox 360-as játékkonzoljához a memóriaegységet, továbbá két kulcsfontosságú csipet is.

A német székhelyű, számítógépes memóriára specializálódott cég adja majd a konzolok DRAM egységét csakúgy, mint a vezeték nélküli távvezérlő lapkáját, illetve egy speciális biztonsági csipet is. A 20 GB-os merevlemezes meghajtóval, a három, egyenként 3,2 GHz-es magot tartalmazó IBM Power PC processzorral.

Az 500 MHZ-es ATI grafikus lapkával felszerelt játékgép mindezekhez 512 MB grafikus DRAM-mal, egy 700 MHz-es DDR kontrollerrel, valamint egy 256 gigabit/s-os sávszélességet támogató DRAM csippel rendelkezik majd. Az alkatrészeket az Infineon a készülék gyártásával megbízott Flextronics, Wistron és Celestica nevű cégeknek fogja szállítani.

Az Xbox 360 játékkonzol Amerikában még az idén, Európában pedig valamivel később kerül forgalomba. A készülék alapváltozata 299, a prémium verzió pedig 399 euróba kerül majd. A Microsoft 10 millió darabot szeretne eladni belőle az első 12-16 hónapban, ám a verseny kiélezett lesz, mivel a Sony PlayStation 3 nagyjából vele egy időben, a Nintendo Revolution pedig jövőre lesz kapható.
nincs még hozzászólás

legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

gery1113 profiljaM.O.R.P.H. profilja