India: internet a falvakba

2005. június 17.
1.7651
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Egy amerikai és indiai vállalatokból álló nemzetközi konzorcium céljául tűzte ki, hogy több ezer indiai vidéki településre juttassa el az internetet.

A projektet a Világbank is támogatja, és 5000 faluban akarnak internetközpontot létrehozni - adta hírül a New York Times. A programmal azt szeretnék elérni, hogy a vidéki lakosság is hozzáférjen az olyan szolgáltatásokhoz, mint az Online-Banking, E-Government vagy különböző oktató jellegű információk.

Kezdetben 4 kisebb települést látnak el internetkapcsolattal, majd fokozatosan terjeszkednek. Az internetközpontokba hagyományos kábelen, vagy műholdon keresztül juttatják el majd a World Wide Web-et.

A projekt keretein belül oktatásokat is fognak szervezni, hogy a falvak lakói megtanulják használni a világhálót. A Világbank szóvivője kijelentette, hogy csakis a sikeres teszteredmények után hajlandó anyagilag is támogatni a programot, mert az eddigi "netet a népnek" projektek mind zátonyra futottak. Indiában a nagy népesség ellenére nagyon kevesen rendelkeznek szélessávú internetkapcsolattal, és ezen szeretne a nemzetközi konzorcium változtatni.
1 hozzászólás

Vendég

20 éve, 5 hónapja és 14 napja

:-)

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Maniac profiljamarco profiljaMonyo profilja