Immár 12. éve Bill Gates a világ leggazdagabb embere

2006. március 12.
1.9151
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az amerikai Forbes magazin évente kétszer jelenteti meg a világ leggazdagabb embereit felölelő listáját, s az idei esztendő első statisztikája közzétételére a mai napon került sor.

A lista első helyezettjét illetően ismét nem történt változás, ugyanis az aktuális adatok szerint még mindig Bill Gates a világ leggazdagabb embere. Az ötvenedik életévét nemrég betöltött Microsoft-vezér becsült vagyona hozzávetőlegesen 50 milliárd dollár, akit csak jóval lemaradva követ honfitársa, az ezüstérmes Warren Buffet a maga 42 milliárdjával.

A Microsoft társalapító Paul Allen (22 milliárd) visszaszorult a harmadik helyről a hatodikra, és Steve Ballmer MS-vezérigazgató (13.6 milliárd) is "csupán" a 24. hellyel kellett hogy beérje a korábbi 11. helyett. Ezen kívül azonban az IT-világ olyan nagyjai szerepelnek még a listán mint a 12. helyet kiérdemelt Michael Dell, a Dell számítógépgyártó konszern vezetője (17.1 milliárd), a Google alapítói; Sergey Brin (12.9 milliárd) és Larry Page (12.8 milliárd) a 26. illetve 27. helyeken, és kiszorult az első százból az Apple elnök-vezérigazgatója Steve Jobs (4.4 milliárd), valamint az Intel csipgyártó alapítója, Gordon Moore (3.7 milliárd), akiknek a 140. illetve 181. helyek jutottak.

A világ mintegy 750 milliárdosát tartalmazó listája megtekinthető a Forbes magazin internetes oldalán.

Kapcsolódó linkek:
A Forbes magazin listája
1 hozzászólás

richie8

11 éve, 7 hónapja és 25 napja

Én is valahol az élmezőnyben vagyok... hátulról röhögő smiley Minden esetre grat Gates-nek.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja