Illegális módszer a neten a Mac OS X x86-os rendszerű PC-n történő futtatására

2005. augusztus 17.
8.5531
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Vállalkozó szellemű hackerek olyan instrukciókat és segédkódokat tettek közzé az interneten, amelyek segítségével lehetséges az Apple Mac OS X operációs rendszerének futtatása Intel vagy AMD x86-os processzorral felszerelt PC-ken.

Az Apple nemrégiben jelentette be, hogy 2006-tól x86-os architektúrájú Intel processzorokat épít Mac számítógépeibe, így a Mac OS X operációs rendszer egy változata is ezeken fut majd.

Az új Intel-alapú Mac gépekbe azonban egy olyan chip lesz beépítve, amely nélkül a szoftver nem működhet, így az eddigiekhez hasonlóan a rendszer továbbra is csak Apple hardveren futhat. A biztonságossága és felhasználóbarát kezelőfelülete miatt népszerű Mac OS X ugyanakkor sok olyan kisebb pénzű felhasználó számára is vonzó lehet, akik nem engedhetnek meg maguknak egy Mac gépet, viszont egy x86-os lapkával felszerelt olcsóbb PC-t igen. A mostanra már több weboldalon is nyilvánosságot kapott instrukciók szerint a fejlesztők számára már kiadott, x86-os platformra tervezett Mac OS X rendszer bármely ilyen PC-n futtatható, a következők segítségével. Kell hozzá egy SSE2-t támogató x86-os lapka, a VMware virtualizációs szoftvere, a PearPC emulator nevű alkalmazás, az Apple Darwin 8.0.1-es programja, illetve két, a BitTorrent fájlmegosztó megoldáson keresztül letölthető további fájl, amelyek tulajdonképpen lehetővé teszik az Apple biztonsági technológiájának megkerülését.

Az Apple részéről egyelőre nem kommentálták a hírt, ugyanakkor a cég álláspontja nagyjából kitalálható, tekintettel eddigi üzletpolitikájukra. A vállalat illetékesei az IBM Power PC lapkáiról az Intel processzorokra történő átállás júniusi bejelentése óta többször is kihangsúlyozták, hogy a Mac OS X-et kizárólag Apple hardveren történő használatra tervezték és szánják. Ez annak ellenére így van, hogy egy interjú szerint például Michael Dell, a vezető PC-gyártó Dell elnöke is fantáziát látna egy Mac OS X-alapú Dell PC forgalmazásában.
8 hozzászólás

Vendég

16 éve, 21 napja

HOGY LEHET LETÖLTENI MACCOS RA A SAN ANDREAST???????????????

válasz erre

Vendég

17 éve, 3 hónapja és 10 napja

Az #1 Vendéggel egyetértek!

válasz erre

Vendég

17 éve, 3 hónapja és 10 napja

Nekem kell egy Mac OS X rendszer IBM PC-re!!!!!

válasz erre

Vendég

17 éve, 7 hónapja és 7 napja

na, nekem sikerült telepíteni egy osx-et sima pc re de ujraindításnál b0:error hibajelentéssel elszál a rendszerszomorú smiley
mi tuok csinálni?
szedjek le másikat?

válasz erre

Vendég

17 éve, 8 hónapja és 10 napja

Egyszerű, boot from the ORIGINAL APPLE MacOSX cd es valasztasz egy root recovery opciot.

válasz erre

Vendég

17 éve, 9 hónapja és 26 napja

hogy lehet belépni Mac OS X-be ha el felejtettem a jelszavam?

válasz erre

Vendég

17 éve, 9 hónapja és 26 napja

helló! hogy lépjek be ebbe a ****ba ha elfelejtettem a jelszavam????????????menő smiley

válasz erre

Vendég

18 éve, 24 napja

Sztem nagyszerű, hogy PC-n lehet futtatni Mac OS op rendszert. De azért az Apple ne paktáljon le semmilyen PC gyártóval, mert elvesztené az egyediségét, és elég nagy lavinát indítana el vele.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja