Illegális másolatok a Google video-keresőjében

2005. július 03.
1.8651
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Wall Street Journal mai száma hírül adta, hogy a Google több filmet is ki kellett töröljön az új video-search szolgáltatásából, mert olyan filmek és videók kerültek fel rá, amelyeket szerzői jog védett.

A keresőt használók olyan tartalmakat találhattak meg a Google-el, mint például a Matrix vagy az ismert tv-sorozat a Simpson család epizódjai. Az üzemeltetőt a szolgáltatást igénybe vevők értesítették, hogy jogilag védett filmeket is meg lehet találni a keresővel.

A Google már a video-search indítása előtt kifejtette álláspontját, miszerint ők nagyon komolyan fogják venni a szerzői jog tiszteletben tartását és tartatását. Eredeti elképzelésük szerint csak olyan videoanyagokat lehetne feltölteni, amelyek szabadon terjeszthetők vagy a felhasználó legálisan terjesztheti azokat.

A kereső üzemeltetői jelenleg a film- és tévétársaságok megnyerésén fáradoznak, hogy ezek fizetős tartalmakat helyezzenek el videokeresőjükben, azonban az illegális kópiák felkerülése rossz fényt vethet a Google-re.

A Matrix tulajdonjogát bíró Warner Bros kijelentette, hogy semmilyen kalózkodást nem hajlandó tolerálni vállalatuk. A szolgáltató természetesen nem siklik el a történtek felett, mert szakembereik megpróbálnak fényt deríteni arra, hogy kik és hogyan követték el a jogsértő akciókat.
nincs még hozzászólás

legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

gery1113 profiljaMonyo profilja