III. Szabadfogású Számítógép verseny

2005. október 20.
1.7981
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
2005-ben harmadik alkalommal hirdette meg a Szabadfogású Számítógép című rendhagyó, országos informatikai versenyt a C3 Kulturális és Kommunikációs Központ a 19.

életévüket be nem töltött fiatalok számára. Pályázni minden olyan alkotással lehet, ami számítógéppel készült: játékkal, honlappal, portállal, szoftverrel, animációval vagy akár robottal is, a lényeg, hogy ötletes, egyéni és újszerű legyen. A pályaművel beküldési határideje 2005. október 24. 24.00 óra. A verseny győztesei értékes nyereményeket vehetnek át.

Már hagyománynak számít a C3 Kulturális és Kommunikációs Központ életében, hogy ősszel meghirdeti a Szabadfogású Számítógép versenyt. Idén a szervezők 2005. október 24-én 24.00 óráig várják a 19 évnél fiatalabbak egyénileg vagy csapatban, számítógéppel készített alkotásait.

A pályamű lehet játék, honlap, portál, szoftver, animáció, robot – a sornak csak a fiatalok fantáziája szabhat határt. Nem tanulmányi versenyről van szó, itt a tárgyi tudásnál többet ér a leleményesség, annak megmutatása, hogy mi minden hasznos dologra lehet használni egy számítógépet.

A mai gyerekek már a technika világában nőnek fel és otthonosan mozognak ott. Ezt bizonyítja az is, hogy a tavalyi verseny legfiatalabb versenyzői hatévesek voltak. 2004-ben 460 érvényes pályaművel kápráztatták el az informatikai szakemberekből, pedagógusokból és művészekből álló zsűrit. Kiemelkedő munka volt egy ikerpár által készített „Mátrix reprodukció” videoanimáció, amely a magas technikai színvonal mellett a humort sem nélkülözi.

A verseny támogatóinak köszönhetően a versenyzők értékes díjakat: ösztöndíjat, notebook-ot, digitális fényképezőgépet, szélessávú internet-hozzáférést és mobiltelefont nyerhetnek. A zsűri a kiemelkedő teljesítményeket korosztályonként is jutalmazza. A díjnyertes munkákat egy kiállítás keretében a Millenáris Parkban lehet majd megtekinteni 2005 decemberében. A verseny védnöke az Informatikai és Hírközlési Minisztérium.

Kapcsolódó linkek:
Szabadfogású Számítógép 2005
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljarDAVE profilja