Így néz ki darabokra szedve az AMD csúcsprocesszora

2017. szeptember 19.
2.8721
Maniac profilja, adatai
Maniac
Az okostelefonok világában bevett szokás, hogy szakemberek darabokra szedik a készüléket annak érdekében, hogy szerelhetőségét vizsgálják, vagy csak szimplán belenézzenek, de a processzorok esetében ez eddig nem igazán volt jellemző.
 

Egy Der8auer névre hallgató Youtuber azonban úgy döntött, hogy az AMD új Ryzen Threadripper termékcsalád csúcsprocesszorával kapcsolatban kivételt tesz, ezáltal leült a kamera elé néhány célszerszámmal, és darabjaira kapta az 1950X-et, amivel kapcsolatban elsődlegesen azt szerette volna kideríteni emberünk, hogy a gyártó dummy - vagyis tranzisztorok nélküli - lapkákat használt-e vagy sem.

Mint a videón is láthatjuk, az AMD egyelőre még nem váltott, a darabjaira szedett modellben ugyanis mind a négy lapka teljesen valós, tehát egy EPYC processzorról beszélünk, de mivel egy X399-es alaplap foglalatába a lábak felét nem lehet bekötni, ezért a négy valós lapkából legfeljebb csak kettő működhet.

Ez konyhanyelven annyit tesz, hogy az AMD valóban négy darab nyolcmagos lapkát tett a CPU-ba, vagyis ez egy 32 magos EPYC processzor, amiből azonban két lapját gyárilag letiltottak, és azt otthoni sufnituninggal egyelőre nem is lehet feloldani.

Nézd nagyban ezt a videót!4 hozzászólás

totyak

1 hónapja, 3 napja

De utálom az ilyen videósokat. Szétcsesznek valami drága cuccot, ami másnak kb. több havi keresetébe kerül, ha meg szeretné venni, csak azért, hogy ők legyen az elsők, aki belenéznek a belsejébe.

válasz erre

kylx

1 hónapja, 3 napja

"...ez egy 32 magos EPYC processzor" azt hiszem az AMD-nél előre gondolkodtak

válasz erre

WarriorAutobot

1 hónapja, 3 napja

Rendesen szétkapta!
Én meg alig mertem megfogni azt amit én vettem, mert féltem hogy tönkre teszem.

válasz erre

zender

1 hónapja, 3 napja

A szívem szakad meg ezt látva!

válasz erre

 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Paint profiljaLaci721 profiljaImperator profiljagery1113 profilja