Így néz ki darabokra szedve az AMD csúcsprocesszora

2017. szeptember 19.
4.1671
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
Az okostelefonok világában bevett szokás, hogy szakemberek darabokra szedik a készüléket annak érdekében, hogy szerelhetőségét vizsgálják, vagy csak szimplán belenézzenek, de a processzorok esetében ez eddig nem igazán volt jellemző.

Egy Der8auer névre hallgató Youtuber azonban úgy döntött, hogy az AMD új Ryzen Threadripper termékcsalád csúcsprocesszorával kapcsolatban kivételt tesz, ezáltal leült a kamera elé néhány célszerszámmal, és darabjaira kapta az 1950X-et, amivel kapcsolatban elsődlegesen azt szerette volna kideríteni emberünk, hogy a gyártó dummy - vagyis tranzisztorok nélküli - lapkákat használt-e vagy sem.

Mint a videón is láthatjuk, az AMD egyelőre még nem váltott, a darabjaira szedett modellben ugyanis mind a négy lapka teljesen valós, tehát egy EPYC processzorról beszélünk, de mivel egy X399-es alaplap foglalatába a lábak felét nem lehet bekötni, ezért a négy valós lapkából legfeljebb csak kettő működhet.

Ez konyhanyelven annyit tesz, hogy az AMD valóban négy darab nyolcmagos lapkát tett a CPU-ba, vagyis ez egy 32 magos EPYC processzor, amiből azonban két lapját gyárilag letiltottak, és azt otthoni sufnituninggal egyelőre nem is lehet feloldani.

Nézd nagyban ezt a videót!



4 hozzászólás

totyak

7 éve, 1 hónapja és 24 napja

De utálom az ilyen videósokat. Szétcsesznek valami drága cuccot, ami másnak kb. több havi keresetébe kerül, ha meg szeretné venni, csak azért, hogy ők legyen az elsők, aki belenéznek a belsejébe.

válasz erre

kylx

7 éve, 1 hónapja és 24 napja

"...ez egy 32 magos EPYC processzor" azt hiszem az AMD-nél előre gondolkodtak mosolygó smiley

válasz erre

WarriorAutobot

7 éve, 1 hónapja és 24 napja

Rendesen szétkapta!
Én meg alig mertem megfogni azt amit én vettem, mert féltem hogy tönkre teszem. röhögő smiley

válasz erre

zender

7 éve, 1 hónapja és 24 napja

A szívem szakad meg ezt látva! röhögő smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja