Igazi fenevadak lettek a Sapphire tuningolt RX Vega grafikus kártyái

2017. december 19.
11.0631
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
A Sapphire is piacra dobta végre saját gyártású tuningolt Radeon RX Vega grafikus kártyáit, amelyek a Nitro+ sorozat részeként kaptak egy 56-os és egy 64-es fenevadat.

A két kártyában közös pont, hogy mindegyik három - inkább kettő és fél - slotot foglal el a számítógépházban, így talán már értitek, hogy miért neveztük őket szörnyetegnek, lévén akkora hűtés került rájuk, hogy az még egy klímát is kényelmesen meghajtana, sőt a két nagyobb és az egy kisebb ventilátor mellé hőkamrás réz talpazat került, amihez 6 és 8 milliméteres hőcső csatlakozik, hogy azok szállítsák el a propellerekhez a GPU által előidézett drasztikus mennyiségű hőt.

A kártyák közül a Sapphire RX Vega 56-os esetében 1305 MHz-es alap és 1471 MHz-es húzott, az RX Vega 64-nél pedig 1423 MHz-es alap és 1611 MHz-es boostolt órajel vár ránk 8GB V-RAM társaságában, 31 cm hosszúsággal, 13 cm szélességgel, valamint 5 cm magassággal, és míg a kisebbik kártya megelégszik a 750W-os tápegységgel, a nagyobbnak már szüksége lesz egy 850W-os modellre.

A két kártya nem marad a manapság népszerű RGB világítás nélkül, és miközben a Vega 56-os árát nem ismerjük, a Sapphire Nitro+ Radeon RX Vega 64 várhatóan 660 dollár, tehát több mint 170 ezer forint lesz.
3 hozzászólás

totyak

2 éve, 8 hónapja és 4 napja

A fenevad az igazán találó kifejezés ezekre a kártyákra. Nálam talán el sem férne a gépben.

válasz erre

szattila

2 éve, 8 hónapja és 4 napja

Ronalddo írta:
Állat cuccok nagyon. Csere előtt állok úgyhogy elég esélyes egy ilyen cucc.
Most csak akkor érdemes VGA-t venni ha már nincs más megoldás a rohadt bányászat miatt nem is lehet kapni de legalább méregdrágán, nekem egy R9- Fury van de kibír még 1 évet bár a 4K -t nem nagyon szereti.

válasz erre

Ronalddo

2 éve, 8 hónapja és 4 napja

Állat cuccok nagyon. Csere előtt állok úgyhogy elég esélyes egy ilyen cucc.

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Xelosz profiljadrift3r91 profiljaWickedSick profiljaPetX profiljagery1113 profilja