IBM: Windows-mentes platformok Kelet-Európának

2008. március 09.
1.7401
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Gömi profilja, adatai
Gömi
Merész lépésre szánja el magát a PC gyártásban komoly tradíciókkal bíró IBM.

A multinacionális vállalat lengyel, illetve osztrák cégekkel kötött egyeszséget abból a célból, hogy olyan platformokat árusítsanak Európa keleti régiójában, melyek Linux operációs rendszerre optimalizát PC-k, kizárva a Microsoft szoftvereinek használatát ezen számítógépeken. Ez azért is bátor vállalkozás, mert a világ ezen szegletében, itt vadkeleten különösen nagy a Microsoft operációs rendszereinek dominanciája riválisaival szemben.

A Red Hat Software helyi disztribútoraival, a VDEL Austria-val és az LX Polska-val kötött együttműködést az International Business Machines Corporation, vagyis az IBM. Az megállapodás értelmében olyan platformokat dobnak a közeljövőben piacra a régióban, melyek a Linux operációs rendszerre vannak optimalizálva. Az operációs renszer részeként a felhasználók az IBM irodai programcsomagját, a Lotus Symphony szoftvercsomagot is megkapják, mely az Office ellenlábasa, bár ez előbbit alapvetően az üzleti felhasználásra szánják.

A cél elsősorban az orosz piac meghódítása ezen lépéssel, hiszen az orosz medve országában óriási igény van az ilyen típusú platfomokra, ez pedig egy komoly erőpróba lehet az IBM számára a Microsoft-al szemben. Máris több komolyabb megrendelést borítékolhattak, elsősorban kormányzati intézményektől, a dolog pénzügyi oldaláról viszont nem nyilatkozott a cég, arra hivatkozva, hogy ehhez partnereinek beleegyezése is szükségeltetik.
nincs még hozzászólás

 
Minden hír, videó és cikk
CeBit 2008
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja