HP: továbblépés 64 biten - AMD Opteron processzoros szerverek

2004. március 05.
1.3071
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A HP Magyarország nagyvállalati üzletágának több munkatársa március 4-én technikai sajtóbeszélgetés keretében ismertették az új, AMD Opteron processzoros 64-bites HP nagyvállalati ProLiant kiszolgáló gépeket, értékelték azok jellemzőit és a bejelentés jelentőségét.

Ami biztos: három rendszer jelenik meg rövidesen, a még március végéig piacra kerülő DL145-ös belépő szintű, kétprocesszoros szerver, a négyprocesszoros DL585 jelű (megjelenés a második negyedévben) és a kétprocesszoros BL25p kódjelű blade (penge) szerver (piacon lesz az első félévben).

Ami szintén tény: az Opteron processzorok jellemzői közül kiemelhető a processzorlapkán elhelyezett memóriavezérlő egység, valamint a processzorok között HyperTransport link. Ami csak várakozás: az új ProLiant kiszolgálóktól 5-40% teljesítménynövekedést várnak. Ami több mint valószínű: a jelenlegi ötféle HP rendszert (Non-Stop, Integrity, 9000/e3000, AlphaServer, ProLiant x86) 2005-re konszolidálni fogják és két rendszer lesz, a Non-Stop és az Integrity, mindkettő Itánium alapon.

Kapcsolódó linkek:
Hewlett Packard Magyarország
1 hozzászólás

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

darkomen profiljaGamePlay profiljaManiac profilja