Hotspot az egész város

2007. március 22.
2.1011
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az andalúziai Malaga lehet az első nagyváros, amelynek minden pontja nyilvános, vezeték nélküli(Wi-Fi) internet-kapcsolódási pont is egyben.

A dél-spanyolországi városban már a nyári turistaszezonra 80 százalékos lefedettséget szeretnének elérni - közölte Francisco de la Torre polgármester szerdai sajtóhírek szerint. A következő hónapokban mintegy 2000 Wi-Fi-Routert telepít a Fon Espana nevű vállalat, és nemcsak középületekben, hanem magánházakban is, hogy ne legyenek lukak az ingyenes hálózatban és az egész város valóban egyetlen nagy kapcsolódási pont, azaz hotspot legyen.

A 200 ezer eurót (csaknem 50 millió forint) kóstáló programmal a Costa del Sol turistaparadicsoma megelőzheti az ugyancsak az egész városra kiterjedő Wi-Fi-hálózatot tervező Londont és Párizst is. Ugyanakkor már most biztos, hogy nem Malaga lesz az első település, ahol minden sarokban lehet internetezni, Blanquefort, egy 15 ezres francia kisváros lakói ugyanis már régóta élvezhetik ezt a luxust. "A milliós nagyvárosok kategóriájában azonban mi leszünk az elsők" - mondta Martin Varsavsky, a Fon Espana szóvivője.
1 hozzászólás

kpal

11 éve, 4 hónapja és 12 napja

Debrecenben is nagy terülteken elérhető.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
muki profiljaGargameth profiljaBotyi profilja