Hordozható videolejátszó-újdonság a Sonytól

2003. november 13.
1.3421
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Sony bejelentette legújabb fogyasztói elektronikai termékét, mely nem más, mint egy integrált merevlemezzel felvértezett hordozható videolejátszó berendezés.

A japán piacon várhatóan még ebben a hónapban bemutatkozó, Vaio PCVA-HVP20 típusjelzésű újdonság 3,5 colos képátlóval rendelkező TFT (Thin Film Transistor) folyadékkristályos kijelzővel van felvértezve, mely kijelző az eszköz előlapjának körülbelül felét foglalja el. A 20 GB kapacitású merevlemezzel szerelt videolejátszó az LCD alatt elhelyezett navigációs joystick, illetve három nyomógomb segítségével kezelhető.

A tokiói hivatalos bejelentés kapcsán a Sony munkatársai elmondták, hogy a Vaio PCVA-HVP20 tulajdonképpen a Sony Vaio számítógépekre telepített GigaPocket szoftver hardveres kiterjesztésének tekinthető. Shoko Yanagisawa, a vállalat szóvivője elmondta, hogy az említett alkalmazás segítségével a felhasználók televíziós műsorokat és egyéb videoanyagokat rögzíthetnek PC-jük merevelemezén, majd pedig vissza is nézhetik azokat. Yanagisawa ezenkívül utalt arra, hogy a most bemutatott hordozható videolejátszó mellé gyárilag csomagolnak egy olyan speciális szoftvert, mely a személyi számítógép, illetve a lejátszó közötti állománymozgatás kontrolljáért felelős. A Vaio PCVA-HVP20 egyébként USB 2.0 (Universal Serial Bus) interfészen keresztül csatlakoztatható a PC-khez.

A Sony vadonatúj videolejátszója MPEG1 és MPEG2 videoállományok kezelésére képes, azonban a GigaPocket szoftver minden további nélkül alkalmas a Windows Media Video és DV AVI fájlok MPEG2 formátumra történő átkonvertálására. Sajnálatos tény azonban, hogy a Vaio PCVA-HVP20 nem képes az mp3 formátumú zenei anyagok lejátszására. Fontos említést tenni arról, hogy a lejátszó minden további nélkül csatlakoztatható televíziós készülékekre, vagyis amennyiben tv van a közelben, nem kell egérmozizni a lejátszó nem éppen nagy méretű kijelzőjén. A 8,4 centiméter széles, 12 centiméter magas és 2,8 centiméter vastag készülék ajánlott végfelhasználói ára 455 dollár, vagyis mintegy 100 ezer forint.

Kapcsolódó linkek:
Sony Corporation
1 hozzászólás

badam10

11 éve, 8 hónapja és 15 napja

"ára 455 dollár, vagyis mintegy 100 ezer forint."

Elég boros ára volt.
Most akár 15000-ért lehet egy hasonlót venni!

válasz erre
 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja