Hoppá: Xbox One-nal és Wii U-val is működik a PlayStation VR!

2016. október 14.
3.3111
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
Hivatalosan is elrajtolt tegnap a PlayStation VR, amiről elképesztő hírek láttak napvilágot ma reggelre, lévén kiderült, hogy a virtuális valóságra kifejlesztett eszköz nem csak PlayStation 4-gyel működőképes.

A Sony ugyanis valamiért nem alkotott saját csatlakozót a szerkezethez, így a PS4-hez is egy szabvány HDMI porton keresztül köthető hozzá, ami sok rajongó számára olyan ötletet adott, hogy más konzolon is kipróbálja a headsetet.

A Redditet pedig mára szinte ellepték az erről szóló tapasztalatok, de a Twitteren egy rajongó még videóra is rögzítette, amint a Nintendo Wii U-hoz csatlakoztatva a Splatoon című videojátékot látta a PlayStation VR képernyőjén át. Ennél is cikibb azonban az Ars Technica beszámolója, akik szerint PC-vel és Xbox One-nal is működőképes a masina, így csatlakozás után tökéletes képet ad a kis képernyő.

Persze mielőbb bárki megörülne, a működképesség nem jelenti azt, hogy makulátlan funkcionálás is vár ránk a headset használatával, így bár mindkét platformon ad képet a kis képernyő, a fejünk mozgatására azonban nem reagál, így csak egyfajta Cinematic Mode-ot csikarhatunk ki belőle, de egy számítógép esetében innentől fogva már nem lesz nehéz egy olyan programot írni valakinek, amely makulátlan működésre bírhatja a szerkezetet.


6 hozzászólás

totyak

3 éve, 5 hónapja és 3 napja

Gyakorlatilag, ha jól értem annyi lett elérve, hogy a TV kijelzője helyett a PSVR szemüvegre, kvázi egy másik kijelzőre került át a kép. Miért olyan nagy valami ez? VR-nek az lenne a lényege, hogy úgy érezd, ott vagy a játékban és reagáljon rád. Jó, pc-n sufni szoftverrel esetleg megoldható, de a többi konzolon esélytelen.

válasz erre

WarriorAutobot

3 éve, 5 hónapja és 3 napja

Szerintem tutira szándékos, de ha belegondolunk miért ne lenne az? Hisz a legolcsóbb VR szemüveg és ha kompatibilis PC-vel mindenki ezt fogja venni és nem a Vive-ot vagy Oculus-t.

válasz erre

WillThaWheel

3 éve, 5 hónapja és 3 napja

Tommy írta:
Ha szándékos, akkor zseniális húzás.
Márpedig több, mint valószínű, hogy szándékos...

válasz erre

Ronalddo

3 éve, 5 hónapja és 3 napja

Ügyes!

válasz erre

Tommy

3 éve, 5 hónapja és 3 napja

Ha szándékos, akkor zseniális húzás.

válasz erre

rDAVE

3 éve, 5 hónapja és 3 napja

Biztosan ciki véletlen és nem szándékos? Most, hogy kiadták ezt lett VR PS-re és driver után PC-re. Akár még a PC-s PS Now is kaphat hozzá támogatást, meg nem kell venni másik szemüveget PC-hez. Nincs másik, amelyik PC-hez és PS-hez egyszerre jó lenne. Én ezt előnynek látom. Ha annyira igyekeztek volna lezárni megteszik. Nem kell egyedi csatlakozó a lezáráshoz. Pl.: A PS HDMI-n küldhetett volna egy egyedi hang vagy kép mintát, amit a szemüveg felismer, de akár kaphatott volna wifi vagy bluetooth vevőt is, mivel mindkettőt tud közvetlenül a PS továbbítani, így összekapcsolhatták volna.

válasz erre

 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

marco profiljagery1113 profiljaWickedSick profilja