Holografikus adattároló eszközök 2006-tól

2005. április 14.
1.9211
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az InPhase Technologies és a Maxell a jövő héten Las Vegas-ban bemutatja a világ első holografikus adattároló eszközét.

Az NAB kongresszuson egy 300 GB-os prototípus kerül bemutatásra, amely az InPhase szabadalmaztatott "Tapestry" (kb. "kárpit, faliszőnyeg") elnevezésű fotopolimer technológiáján alapul. A holografikus eljárásnál két lézersugarat használnak: egyet a hely meghatározására, egyet pedig az adatok olvasására.

A 1,5 mm vastagságú, egyszer írható holografikus adattároló réteg két átlátszó, 13 cm átmérőjű műanyag lemez közé van beágyazva és 1 cm2-en körülbelül 1,4 GB tárolására képes. A meghajtó 60 milliszekundum alatt 30 percnyi mozgóképet tud beolvasni, egy lemezen pedig akár 1,6 terabájtnyi adatot is képes tárolni. A prototípus egy kisméretű SCSI interfészen keresztül kapcsolódik a számítógépes rendszerhez, az adatok olvasását pedig a Pegasus Windows eszköz-olvasója végzi úgy, hogy 200 milliszekundum alatt bármilyen fájlt megtalál.

A két cég szerint 2006-ban megkezdik a sorozatgyártott holografikus meghajtók szállítását a rendszerépítők részére, akik röviddel ezt követően piacra dobhatják az eszközzel felszerelt termékeiket.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja