Holnaptól Európában is megrendelhetők az Ubuntus Dell PC-k

2007. augusztus 13.
2.1061
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Dell képviselői a mai napon bejelentették, hogy elérhetővé teszik linuxos rendszereiket az európai fogyasztók számára is, melyekre holnaptól adhatják le rendeléseiket az érdeklődők.

Az amerikai számítógépgyártó Ubuntuval előtelepített PC-i egy ideje már megvásárolhatók az Egyesült Államokban, mostantól pedig az európai lakosok is hozzájuthatnak azokhoz. Első ízben két modellre, az Inspiron 6400n noteszgépre, illetve az Inspiron 530n asztali számítógépre adhatják le rendeléseiket az öreg kontinensen élők holnaptól a cég weboldalán. A gyártó a PC-kre az Ubuntu 7.04-es verzióján kívül más nyílt forráskódú szoftvereket is feltelepített, így ezek jóval olcsóbbak, mint a windowsos rendszerek, pontosabban a laptop 450 euróba, az asztali gép pedig egy 19"-es LCD-monitorral együtt 550 euróba kerül. A vállalat természetesen tervezi a termékpaletta bővítését is, így más linuxos számítógépeket is forgalomba fognak hozni a későbbiekben az európai országokban.

A Dell képviselői elmondták, hogy vállalatuk a holnaptól megrendelt Ubuntus modellek kiszállítását augusztus végén kezdi meg.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaiPet profilja