Hivatalos: május 23-án érkezik a Blue-ray DVD

2006. március 02.
1.9541
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Sony hivatalos közleménye véget vet az új generációs formátum körüli hatalmas kavarodásnak, az eddig tisztázatlan technikai, másolásvédelmi részletek miatt lehetetlen volt jósolni, most itt a végleges dátum, május 23.

A készülékek az USA-ban mutatkoznak be először kereskedelmi mennyiségben, rögtön filmekkel megtámogatva. A Sony Pictures Home Entertainment és az MGM Home Entertainment lesz az első két stúdió, mely Blue-ray lemezeket jelentet meg.

Május 23-án nyolc DVD jelenik meg, köztük az Ötödik elem és az Első 50 randi. A máig nem pontosan véglegesített szabvány miatt rengeteg volt a találgatás és az álhír, a Sony a 23-i dátummal így saját magának is határidőt szabott. A Blue-ray lemezek ára az előzetes közlések szerint 15-20 százalékkal haladja majd meg a mai DVD árakat. Annyi bizonyos, hogy a kérdéses napon megjelenik a Samsung legalább egy Blue-ray DVD lejátszó modellje, de elképzelhető, hogy aznap piacra dob hasonló berendezéseket a Sony és a Pioneer is.

A rendszer feltörés elleni védelmének részletei a mai napig nem tisztázottak, az eredeti elképzelések szerint, melyekhez a Sony ma is foggal-körömmel ragaszkodik, mindenképpen bonyolult hardveres védelemről lenne szó. Ez azt jelentené, hogy hiába vesz valaki Blu-ray meghajtót számítógépébe, ha annak konfigurációja nem tartalmaz védelmi chipet az alaplapon, vagy a videokártyán, nem tudja, vagy csak lerontott minőségben lejátszani a lemezeket. Mivel a rivális HD DVD már előrébb tart saját rendszere bevezetésében, a céldátum tartása igen fontos a Sony által vezetett Blue-ray tömörülésnek, a kérdés az évi 24 milliárd dollár forgalmat bonyolító otthoni DVD piac megszerzése.
1 hozzászólás

[Tiltott felhasználó!]

11 éve, 7 hónapja és 9 napja

[Tiltott felhasználó!]

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja