Hivatalosan is megerősített tény az Xbox 360 konzolok árcsökkentése

2008. március 10.
1.8301
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
FutuRetrO profilja, adatai
FutuRetrO
Az előző hírünkben beszámoltunk arról, hogy a brit Amazon reggel lefaragta az Xbox 360 konzol árait.

Nos, azóta vissza is állították az eredeti árcédulákat, így egy pillanatnyi képzever lett urrá mindenkin. Az nem volt kétséges, hogy a Microsoft hivatalosan is reagálni fog a korábban történtekre. Ezt pár perccel ezelőtt meg is tette, így már teljes biztonsággal kijelenthető, hogy hamarosan nálunk is kedvezőbb áron kerülhet a kosarakba a multimédiás játékcsoda.

Íme a hivatalos közlemény:

A Microsoft a mai napon bejelentette, hogy csökkenti az Xbox360 játékkonzol javasolt fogyasztói árait Európában. A 2008 március 14-től életbelépő árcsökkentés értelmében, a különféle Xbox 360 modellek javasolt fogyasztói árai a következőképpen módosulnak:

Az Xbox 360 Arcade modell új javasolt fogyasztói ára 54990 Forint lesz ? ez egy kiváló ajánlat azok számára, akik most kezdik el az ismerkedést az újgenerációs konzolok világával.
Az Xbox 360 Premium modell új javasolt fogyasztói ára 74990 Forint lesz. A premium modellhez vezetéknélküli kontroller, vezetékes fülhallgató valamint 20 GB-os merevlemez tartozik. Az Xbox 360 Elite modell új javasolt fogyasztói ára 99990 Forint lesz. Az Elite a profi játékosok választása, hiszen a csomag többek között tartalmaz egy 120 GB-os merevlemezt, amely alkalmas hatalmas mennyiségű játékadat, zene, fénykép és egyéb digitális tartalmak tárolására.

Az Xbox 360 az EMEA régió (Európa, Közel-Kelet, Afrika) legnépszerűbb újgenerációs játékkonzolja, amely 42%-os piaci részesedést mondhat magáénak. Az Xbox 360 konzol, 26 hónappal a piacra kerülése után vezető helyen áll, az egy konzolra jutó szoftvereladások tekintetében is. Ez a szám az Xbox 360 esetében 7 darab eladott játékszoftvert jelent, minden értékesített konzol után. (ugyanez a szám a Playstation 3 esetében: 3.8, Nintendo Wii: 3.5) - ChartTrack és a Gfk felmérések alapján.

Az új ajánlott fogyasztói ár bevezetése, része a Microsoft hosszútávú törekvésének, hogy minél szélesebb körben elérhetővé tegye a vásárlók számára a HD (high definition) minőségű játékélményt .

?Elmondhatjuk, hogy az Xbox 360 egy Európában rendkívül széleskörben elterjedt konzol. Mára elértünk és meghaladtuk bizonyos célkitűzéseket, amelyek a hosszútávú startégiánk részét képezik. A portfóliónk egy olyan már már nagy népszerűségnek örvendő szórakozási lehetőséget biztosít, amely széleskörben vonzóvá teszi az Xbox360 konzolt. Ezen tényezők lehetővé teszik számunkra, hogy megvalósítsuk kitűzött célunkat és növelhessük a potenciális piaci lehetőségeket. A továbbiakban is egyedi és különleges játékélményt fogunk biztosítani vásárlóink számára.

A mostani árcsökkentéssel azonban lehetővé tesszük, hogy újabb vásárlók is megtapasztalhassák miért is az Xbox 360 a legjobb választás. A játékipari tapasztalatok ismeretében kijelenthetem, hogy körülbelül ez az az árszínvonal, amely biztosíthatja egy konzol számára a legszélesebb vásárlóréteg érdeklődését ?? kommentálta a bejelentést Chris Lewis, a Microsoft Interactive Entertainment Business európai üzletágának alelnöke.
2 hozzászólás

rDAVE

11 éve, 6 hónapja és 26 napja

richie8 írta:
Ez egy jó hír, bár még mindig sokallom az arcade árát,tekintve hogy még mindig sok a hibás konzol.
Sok? Akkor szerintem nem volt az. Hibás meg bármelyik lehet szinte. Egy-két alaplap típus van, ami jobban bírta.

válasz erre

richie8

11 éve, 6 hónapja és 26 napja

Ez egy jó hír, bár még mindig sokallom az arcade árát,tekintve hogy még mindig sok a hibás konzol.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljarDAVE profiljaBotyi profilja