Hivatalosan is visszatérnek a Nokia okostelefonok

2016. május 19.
3.0081
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
petike737 profilja, adatai
petike737
A Nokia sokáig uralta a mobilok piacát, aztán az okostelefonos korszakban nagyon sok rossz döntést hoztak meg, a Microsofttal való együttműködése pedig szintén nem sült el valami jól, végül pedig a mobilos részleg Redmondba költözött.

A sztori folytatása már ismert, a Microsoft továbbra is szenved, míg a Nokia igazából kivonult a piacról. A hardvergyártást nem adták fel, hiszen kiadtak egy táblagépet és egy komoly VR kamerát is, arról pedig egyre többet pletykáltak, hogy egy külsős partner segítségével közeleg a visszatérés.

Ezt nemrég hivatalosan is bejelentették, hiszen a HMD néven ténykedő vállalat globális licencmegállapodást kapott a Nokia márkajelzésű telefonok készítésére. A kapcsolatot leginkább a Google Nexus mobilok és az aktuális gyártók viszonyához lehet hasonlítani, így leginkább a gyártási költségen spórolnak majd a finnek. A vállalat vezetője azt is elmondta, hogy az okostelefonok mellett táblagépek is érkeznek, a készülékek pedig Android rendszert futtatnak majd.
3 hozzászólás

WarriorAutobot

3 éve, 9 hónapja és 18 napja

Legalább ilyen nagy név kikerülhet a süllyesztőből.

válasz erre

totyak

3 éve, 9 hónapja és 18 napja

Régóta pletykálták már, hogy droiddal térnek vissza. Pár hónapja talán ki is jött már valami droid teló tőlük, de lehet rosszul emlékszem.

válasz erre

Hentes

3 éve, 9 hónapja és 18 napja

Érdekes hogy pont a gyártáson fognak spórolni, pedig anno nekik voltak gyáraik, nem is kevés!

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

WickedSick profiljarDAVE profiljagery1113 profiljaMitüzenarádió profilja