Hivatalosan is leleplezték a Valve Index VR-headsetet

2019. április 30.
4.5701
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Márciusban már megszellőztették a Valve Index érkezését, most pedig a hivatalos prezentáció is megtörtént - megtudtuk a specifikációkat, a megjelenési dátumot és még az árszabást is.

Tisztázzuk kapásból az árcédulát: megvehetjük külön a VR-headsetet, ez esetben több mint 167 ezer forintnak megfelelő összeget kell kicsengetnünk, külön vannak a kontrollerek, amik legalább 93 ezer forintért fognak menni, illetve van egy bázisállomás is, amit 160 euróért, azaz közel 50 ezer forintért kínálnak.

Ezek aztán pakkokban is megvehetők, a headsetet és a kontrollereket tartalmazó kiszerelés 800 eurót, azaz legalább 250 ezer forintot kóstál, a headset + kontroller + két bázisállomás csomag viszont már 1080 euróért, azaz legalább 334 ezer forintért megy. Persze a magyar árak nem fixek, ezekre rájönnek még majd olyan csodák, mint a vám, az ÁFA, és egyéb nyalánkságok.

Kétmagos CPU-t igényel a cucc, illetve GPU tekintetében egy Nvidia GTX 970-ben vagy egy AMD RX480-ban, vagy ezeknél jobb videókártyákban kell gondolkoznunk, és több mint 8 giga RAM-ra lesz szükség.

Szemenként 1440x1600-as felbontásokkal operál a Valve Index, 120Hz-es képfrissítési rátán operál, de 144Hz-cel is próbálkozhatunk, ellenben akkor sincs gond, ha 90Hz-es monitorokra szánt szoftverekkel játszanánk, a Valve Index elviekben ezt a feladatot is abszolválni tudja. A látómező (FOV) 20 fokkal több, mint a HTC Vive-nál, legalábbis a cég elmondása alapján, a fejhallgató nem érinti a fület, a pupillaközi távolság pedig 58 mm és 70 mm között állítható. A csatlakoztatás 5 méteres kábellel történik, 1 méteres, biztonsági, háromágú csatlakozóval (USB 3.0, DisplayPort 1.2, 12V táp).

A kontrollerek precíz ujjkövetést kínálnak, így akár komplexebb formákat is rajzolhatunk a kezünkkel, mint például egy "béke" jelet. Mindkét vezérlőbe 87 érzékelő került, illetve a komfortosságról is gondoskodtak, lévén mindenki a saját kezéhez illően állíthatja be a kontrollert.

Mindezekre rádob még egy lapáttal a bázisállomás, amik által szélesebb látómezőt és megnövelt hatótávot kap a felhasználó, a Valve szerint két ilyen bázisállomással akár az előző generációhoz mérten 400%-kal nagyobb játéktérre is szert tehetünk.

Az előrendelések május 1-től élnek, a hardver hivatalos megjelenése pedig július 1-jére lett datálva. És hogy a játékokkal mi a helyzet? Egyelőre nincs erről infónk, viszont azért reménykedünk, hátha villant valamit hamarosan a cég.
megszellőztették a Valve Index érkezését, most pedig a hivatalos prezentáció is megtörtént - megtudtuk a specifikációkat, a megjelenési dátumot és még az árszabást is.'>
6 hozzászólás

WarriorAutobot

5 éve, 4 hónapja

Elég meggyőző, de van is ára.
Ami szerintem még magas ahhoz hogy sikeres is legyen.

válasz erre

szattila

5 éve, 4 hónapja és 2 napja

Ez is a 3D sorsara fog jutni.

válasz erre

petrovicsz

5 éve, 4 hónapja és 2 napja

Hát ezt se nekem találták ki! röhögő smiley

válasz erre

Patrik94

5 éve, 4 hónapja és 2 napja

Az áron kívül egyetlen bajom van vele: kell hozzá egy komplett szoba....

válasz erre

Gólem

5 éve, 4 hónapja és 2 napja

Uhhh, na ez nem olcsó. wtf smiley

válasz erre

havrillal

5 éve, 4 hónapja és 2 napja

Ígértek valamit tudtommal.......



HL3 Confirmed

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja