High-tech borospoharak szerelmespároknak

2006. március 09.
2.1451
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az egymástól távol lévő szerelmeseknek vagy házaspároknak a jövőben nem kell lemondaniuk a közös esti borozgatásról, ugyanis a Massachusetts Institute of Technology (MIT) kutatói olyan szenzorokkal ellátott borospoharakat fejlesztettek ki, amelyek kábel nélküli GPRS-kapcsolatban állnak egymással.

A technika lényege, hogy legyen bármilyen messze is egyik pohár a másiktól, mihelyst az egyik tulajdonos iszik sajátjából, a másik pohár rögvest piros fényt bocsát ki, jelezvén, hogy az előbbit szájához emelte a távolban lévő szeretett személy.

Ezáltal azonban a szigorú feleségek azt is ellenőrizhetik majd, hogy milyen gyakran engednek meg maguknak férjeik egy-egy italt.

A fejlesztők tervei szerint azonban hasznára válhatnak a jövőben az egészségügyben dolgozóknak is az új high-tech poharak, pontosabban az ápolók figyelemmel kísérhetik majd, hogy betegeik elfogyasztották-e a kellő folyadékmennyiséget. A MIT munkatársai az áprilisban Montrálban megrendezendő CHI-konferencián akarják bemutatni új fejlesztésüket.
2 hozzászólás

Marduk

11 éve, 6 hónapja és 16 napja

Ez picit betegesen hangzik, de kreatív. röhögő smiley

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

11 éve, 6 hónapja és 16 napja

[Tiltott felhasználó!]

 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
rDAVE profiljaBotyi profiljamarco profilja