Hideo Kojima is aggódik a kemény magért, a japán játékiparért

2008. május 15.
1.7361
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
FutuRetrO profilja, adatai
FutuRetrO
A lavina elindult..., korábban Akira Yamaoka, a Silent Hill sorozat nagyrabecsült zeneszerzője fejezte ki aggodalmát a japán játékiparral szemben, ő úgy véli, hogy a nyugati fejlesztők felnőttek a feladathoz és rendre túlszárnyalják őket mindenben, ami konzolos játékszoftver.

Hatalmas nagy sarkítás, a valóságot messze nem fedi, ám egy újabb legenda csatlakozott a már nyilvánosan három főre duzzadó csoporthoz, Hideo Kojima személyében.

A Metal Gear Solid-ok ünnepelt koponyája szintén úgy érzi, hogy a nyugati tőkeerő és tehetség néhány lépéssel előrébb tolta őket a japán fejlesztőkhöz képest. Japán formába öntötte a világ videójáték iparát, de meglátása szerint ez az érdem szép lassan a múlté, immáron a nyugati játékgyárosokon a világ szeme. Komija-san elmondta, hogy a casual (alkalmi) játékok elvitték egy teljesen más irányba az ipart, új trendet teremtettek, de eközben sem szabad megfeledkezniük a hardcore (kemény mag) játékosokról.

"A casual játék vált a mainstream (fő vonulat) irányzattá, új divatot teremtettek és nem csak japánban figyelhető meg, hanem egy globális jelenségről van itt szó. Újabb lehetőségek és piacok nyíltak meg a friss trendeknek köszönhetően, ami remek és nagyszerű. De a másik oldalon ott vannak a kemény magos játékosok, akiknek ez az életük, róluk sem szabad megfeledkeznünk."

"Életre hívtuk a Metal Gear Solid 4-et, hogy azoknak kedveskedjünk, akik szeretik a sorozatot. Ugyanakkor nagy reménnyel álltam munkába, bíztam abban, hogy egy olyan dolgot alkothat(unk)ok, amely életben tartja a (nem alkalmi) videójátékokat. Emlékeztetni szeretném a játékosokat a videójátékok örömeire, ezzel a produktummal. Tudom, hogy szemben úszunk az árral és a mai trendek ellen dolgozunk, de az elmúlt négy év kemény munkája sem változtat majd a dolgokon a casual trend megőrzi a tüzet, az nem fog kialudni."

Könnycseppek hullnak néhányak szeméből. Nagyon sok igazság lapult Kojima szavai mögött, de abban nem értünk sem Vele, sem Yamaoka sem pedig Miyamoto úrral egyet, hogy játékokban bárki is felülmúlná a japánokat. Aki mégis így látja, az valószínűleg valóban "csak egy" casual játékos, nem több annál, persze ez senkit sem degradál, sokkal inkább besorol. Én kérek elnézést.

A játékipar valóban drasztikus változásokon megy keresztül, hiszen a valódi hardcore anyagok és gépezetek nem tudnak lépést tartani a casual vonulattal, elég csak a Nintendo aktuális sikereire gondolnunk. Kinek fájdalom, kinek boldogság, valahol útközben kiveszett a lélek a játékipar magjából. Nagyobb gamer zeneszerző géniuszt, mint Yamaoka, nem hordott a hátán a világ, és a Metal Gear Solid-ok agyát, Kojima-t sem tudja megközelíteni senki sem. Amennyiben a minőség az alaposság és a szakmai hozzáértés ízlés dolga, akkor lehet ezzel vitatkozni, máskülönben nem érdemes.

"Mi veletek voltunk, és veletek vagyunk, mi veletek élünk, és veletek halunk..." (FankaDeli)
1 hozzászólás

Vendég

17 éve, 3 hónapja

hát azért énis. Az élő példája a halódásnak, hogy PS3-on nincs rendes játék. Másfél éve kinn a gép a piacon de rendes HC cím még nem volt rá. FUCK SONY!

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
rDAVE profiljamarco profiljaBotyi profilja