Hibás memóriamodulokat hív vissza a Toshiba

2004. november 08.
1.6741
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Toshiba bejelentette, hogy ingyenesen kicseréli egyes Tecra, Satellite és Portégé noteszgépeinek hibás RAM memóriamoduljait.

A Toshiba közleménye szerint az egyik meg nem nevezett beszállítójuk által gyártott modulok „bizonyos körülmények között” a hordozható számítógépek lefagyását, illetve az azokon tárolt adatok károsodását okozhatják. A japán cég arról nem nyilatkozott, hogy pontosan hány készüléket érint a meghibásodás, ám hangsúlyozta, hogy annak valószínűsége "rendkívül alacsony".

A RAM hiba a következő noteszgépeknél jelentkezhet: Tecra S1, 9100, M1 és M2; Satellite 2400, 1110, Pro M10 és M30; illetve Portégé R100 és M200. A Toshiba azt is sietett közölni, hogy a fent említett laptopoknak csak egy része tartalmazza az esetleges meghibásodást okozó memóriamodult. Annak érdekében, hogy a felhasználók megbizonyosodhassanak saját készülékük érintettségéről, a gyártó egy ingyenes megoldást bocsát a rendelkezésükre, amely letölthető a http://aps.toshiba-tro.de/checkutility internetes címről, vagy pedig CD-n is beszerezhető. Amennyiben a szoftver potenciálisan hibás RAM modulra bukkan, nemcsak figyelmeztet erről, hanem pontos útbaigazítást is ad a csere lebonyolításával kapcsolatban. A Toshiba egyébként 2005. április 30-ig biztosítja az ingyenes csere lehetőségét.

Júniusban a Toshiba mostani lépéséhez hasonlóan a Hewlett-Packard is visszahívta egyes noteszgépeinek memóriamoduljait. Ahogy most a Toshiba, úgy akkor a HP sem árulta el a felelős beszállító nevét.

Kapcsolódó linkek:
Toshiba Corporation
2 hozzászólás

[Tiltott felhasználó!]

11 éve, 7 hónapja és 10 napja

[Tiltott felhasználó!]

 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja