Helyreáll a PlayStation Network és a Qriocity szolgáltatás!

2011. május 15.
2.6651
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Cpt_Nihil profilja, adatai
Cpt_Nihil
A nap folyamán már nagy valószínűséggel hallottatok afelől, hogy záros határidőn belül tudatához térhet a PlayStation Newtork és a Qriocity, ám ezennel magamhoz ragadom a megtisztelő feladatot, hogy hír formájába öntsem az örömteli újságot, miszerint az említett szolgáltatások valóban éledeznek: erről pedig maga a Sony volt oly szíves tájékoztatni bennünket egy terjedelmes levél útján, amelyben a vehemens "pardonok" mellett részletekbe is bocsátkoznak a visszaállítás kapcsán.

Itt lent magatok is elolvashatjátok az ominózus email-t.

2011. május 15. Tokyo - A Sony Corporation és a Sony Computer Entertainment (SCE) bejelentette, hogy a Sony Network Entertainment International (SNEI, a cég) ma megkezdi a PlayStation Network és a Qriocity szolgáltatások régiónkénti fokozatos helyreállítását. A fokozatos helyreállítás országonként fog történni az amerikai kontinensen, Európában, Ausztráliában, Új-Zélandon, majd a Közel-Keleten.

Ezen országok első helyreállított szolgáltatásai a következők lesznek:

Bejelentkezés a PlayStation Network és a Qriocity szolgáltatásra, amely magában foglalja a jelszó megváltoztatását

* Az online játék helyreállítása a PS3 és a PSP rendszereken

* A PlayStation Network Video Delivery Service videokölcsönzőjének újraindítása

* A Qriocity által működtetett Music Unlimited szolgáltatás újraindítása a jelenlegi felhasználók számára PS3-on és PC-n

* Hozzáférés külső fél által működtette szolgáltatásokhoz, mint a Netflix, Hulu, Vudu és a MLB.tv

* A Friends kategória a PS3-on a Friends List, chat funkció, trófea összehasonlítással együtt

* PlayStation Home

Fokozott biztonsági intézkedések

A san diego-i (Kalifornia, USA) adat-központot ért rosszindulatú támadás bűncselekménye után a SNEI április 20-án leállította a PlayStation Network-öt és a Qriocity szolgáltatást azért, hogy nyomozást indíthasson és javíthassa a hálózat általános biztonságát. Több külsős biztonságtechnikai céggel szorosan együttműködve a társaság jelentős biztonsági intézkedéseket foganatosított az illetéktelen behatolások jelzésére, és a személyes információk védelmére.

A cég jelentősen javította az adatbiztonságot, amely magában foglalja a biztonsági technológiák frissítését és bővítését, és a titkosítás magasabb fokozatát, valamint további tűzfalakat. A cég további számos intézkedést léptetett életbe a hálózaton, amely magában foglalja a korai figyelmeztetést az olyan szokatlan eseményekről, amelyek jelei lehetnek a hálózatra történő illetéktelen behatolásnak.

- Őszinte sajnálatomat szeretném küldeni a kényelmetlenségért, amelyet az eset nyújtott, és szeretnék köszönetet mondani a helyreállítási folyamat során velünk szemben tanúsított szíves türelméért - mondta Kazuo Hirai a Sony Corporation elnök helyettese. - Nem tudom eléggé megköszönni az ezen időszak alatt nyújtott türelmét és a támogatását. Tudjuk, hogy ezen folyamat alatt még a leghűségesebb fogyasztók is frusztráltak voltak és alig várják, hogy ismét használhassák Sony terméküket és szolgáltatásukat. Minden szinten agresszív lépéseket teszünk, hogy az incidens következtében támadt kételyeket eloszlassuk, és a fogyasztói adatok védelmét egy folyamatos, az egész vállalatot átfogó elkötelezettséggé tegyük.

- Az elmúlt 18 hónapban drámai növekedést tapasztaltunk a cyber támadások számában, kifinomultságában és üzleti hatásában. A cyber-bűnözés megakadályozása olyan biztonsági intézkedések fejlesztését igényli, amelyek jól beépítettek, csökkentik a kockázatot és javítják a hatékonyságot. - mondta Francis deSouza az Enterprise Security Group, Symantec alelnöke. - A ma cyber támadásai burkoltabbnak, célzottabnak és jobban szervezettnek bizonyulnak, mint amiket az elmúlt években láttunk. A Sony-val az adatközpontjuk költöztetésén együttműködve tisztán látszik, hogy olyan intézkedéseket foganatosítottak, amelyek csökkentik a jövőbeni biztonsági kockázatokat.

További intézkedésként Fumiaki Sakai, a Sony Global Solutions Inc. (SGS) elnökét az SNEI ideiglenes Informatikai biztonsági vezetőjévé (CISO) nevezték ki. Az SGS-nél betöltött jelenlegi feladatai mellett Mr. Sakai az SNEI-nél azon fog dolgozni, hogy tovább erősítse az informatikai biztonságot a cég infrastruktúrájában.

Mr. Sakai fogja vezetni a SNEI végleges CISO kiválasztását. Mr. Sakai, mint CISO Tim Schaaff-nak az SNEI elnökének, valamint Mr. Shinji Hasejima-nak a Sony Corporation CIO-jának fog jelenteni.

- Habár tudatában voltunk a szolgáltatásaink visszaállításának fontosságával, ugyanakkor nem siettük azt el, hanem alaposan és agresszíven teszteltük a megerősített biztonsági intézkedéseket. A vásárlóink biztonsága első számú feladat számunkra. - folytatta Hirai. - Biztosítani akarjuk vásárlóinkat, hogy személyes adataik a ma rendelkezésre álló egyik legjobb technológiával vannak védve, így mindenki biztonságban érezheti magát miközben a PlayStation Network és a Qriocity szolgáltatásokat használja.

A szolgáltatások helyreállítása Amerikában, Európában, Ausztráliában, Új-Zélandon és a Közel-Keleten elindul és a vásárlók használhatják a PlayStation Network és a Qriocity szolgáltatások némely funkcióját. A Japánt és az ázsiai országokat érintő fokozatos helyreállítást a megfelelő időben bejelentjük. A cég arra számít, hogy 2011. május végére valamennyi szolgáltatás helyreáll.

A cég szolgáltatásokat és prémium tartalmat magában foglaló Welcome Back csomagokat fog ajánlani a PlayStation Network és a Qriocity szolgáltatást használó vásárlóknak. Ezen program részleteit mindegyik régió hamarosan bejelenti.

A PlayStation Network és a Qriocity szolgáltatással behatolásával kapcsolatos további információért kérjük látogassa meg az alábbi linkek egyikét:

http://blog.us.playstation.com vagy http://blog.eu.playstation.com/


A jelentések szerint Hollandiában, az Egyesült Királyságban és kelet felé már elérhető a PlayStation Network.

Nálatok már működik? Kérlek, tudassátok velünk egy kommentben!
5 hozzászólás

Vendég

10 éve, 2 hónapja és 2 napja

Megerősíthetem, már nálunk is működik! Killzone 3-al játszottam, kifogástalanul ment.

válasz erre

marco

10 éve, 2 hónapja és 2 napja

Én majd holnap nézem meg. Addigra biztos. Szerintem.

válasz erre

Cpt_Nihil

10 éve, 2 hónapja és 2 napja

Kitartás, srácok! Nincs az már messze szerintem.

válasz erre

Vendég

10 éve, 2 hónapja és 2 napja

még nálam se

válasz erre

Vendég

10 éve, 2 hónapja és 2 napja

Nálam még semmi.

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

darkomen profiljaWickedSick profiljagery1113 profiljaBvektor profiljarDAVE profiljamarco profilja