Határtalan netnagyi-hálózat

2007. október 25.
2.4791
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Budapesti Művelődési Központ jogvédett oktatási programja átlépi az országhatárokat: novembertől ugyanis új, az Európai Unió által támogatott, kétéves tanulási kapcsolatok projektet indít az intézmény.

A Silvernet projekt előzményéül szolgáló ?Kattints rá, Nagyi!?? című, idősebbeknek szóló alapfokú internet-felhasználói tanfolyam Magyarországon már több mint ötödik éve sikertörténet. Az oktatási program révén 2007. év végére várhatóan a kétezredik szenior tanuló is megkapja a lehetőséget, hogy Újbuda Önkormányzata és a UPC Magyarország Kft. támogatásával jelképes ezer forintos áron részt vehessen a huszonöt órás kiscsoportos tanfolyamon, és csatlakozzon a ?behálózottak? táborához. A partner közművelődési intézmények jelenleg tizenkét településen várják az idős tanulókat.

A tanfolyamok után több helyszínen közösségi internet-elérési ponton gyakorolhatnak a ?netnagyik?, valamint klubfoglalkozásokon is részt vehetnek. A tapasztalat azt mutatja, hogy az idősek sokkal jobban kihasználják az internet közösségi funkcióit, mint a fiatalabb korosztályok tagjai: beszédes fejlemény, hogy a tanfolyamot végzettek ?EZÜSTNET ? Internetező Idősek Országos Egyesülete? néven egyesületet is alapítottak. A folyamatosan bővülő ? és igen aktív ? tagság köreibe az egyesület várja az ország minden pontjáról a chatelni, levelezni vágyókat.

A most induló, kétéves, határokon átívelő SILVERNET projekt négy szeminárium köré szerveződik. A BMK 2007. november 6-7-én látja vendégül tizenhárom partnerintézményét, köztük a romániai Soros Oktatási Központ Alapítványt, valamint a Szakképző és Felnőttképzési Intézetet Szlovákiából. A kül-, és belföldi partnerintézmények képzői idős tanulóikkal együtt érkeznek a találkozóra.

November 6-án 10.00 órától a tanfolyamot végzetteket és a képzés iránt érdeklődőket egyaránt szeretettel várják a szervezők ? utóbbiak számára bemutató órával kedveskednek, hogy az internetezés alapjainak elsajátításához kellő motivációt adjanak. A találkozón kialakuló személyes kapcsolatokat a tanfolyamok után már az interneten lehet majd tovább építeni. Az angolul beszélőknek egyszersmind lehetőségük lesz a meglévő nemzetközi ?netnagyi" hálózatba történő bekapcsolódásra is.

A projekt részeként a külföldi partnerek a képzés adaptációját követően indítják be ?Kattints rá, Nagyi?!? tanfolyamaikat Csíkszeredán és Kassán.

A projekt az Európai Bizottság Egész életen át tartó tanulás programja keretében valósul meg.

További információ: Budapesti Művelődési Központ, Kiss Gábor, www.nagyi.bmknet.hu, nagyi@bmknet.hu.
2 hozzászólás

Marduk

7 éve, 7 hónapja és 21 napja

richie8 írta:
Kattints rá Nagyi Közvetlen elnevezés az tuti Legalább az idősebbek is örömüket lelhetik a virtuális világban
Hát már amelyik. Valamelyik sose.

válasz erre

richie8

7 éve, 7 hónapja és 21 napja

Kattints rá Nagyi Közvetlen elnevezés az tuti Legalább az idősebbek is örömüket lelhetik a virtuális világban

válasz erre

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

gery1113 profilja