Hatalmas veszteséget okoznak az éjszakára bekapcsolva hagyott PC-k

2005. október 26.
1.9791
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Fujitsu Siemens most közzétett adatai szerint csak az Egyesült Királyságban évi 217 millió dollárnyi energia megy veszendőbe a folyamatosan üzemelő gépek miatt.

A Fujitsu Siemens 1000 különböző pozícióban dolgozó vállalati alkalmazottat kérdezett meg PC-használati szokásaikról. Az eredmények kiértékelése után világossá vált, hogy 370 dolgozó soha nem kapcsolja ki a gépét, amikor távozik munkahelyéről. Emellett nyilván rengeteg olyan felhasználó van, aki csak nagyon ritkán teszi ezt meg, így hatalmas mennyiségű kapacitás és energia megy veszendőbe.

A processzorgyártók eddig be nem váltott hőtermelés és energiatermelés csökkentő ígéretei tovább rontják a képet, ha a cégek új gépre cserélik a régit, csak rosszabbodik a helyzet. Az ilyen hozzáállás megváltozásának szinte semmi esélye addig, amíg átfogó kampányt nem indítanak a vállalatoknál. A felhasználók nem érzik igazán magukénak a cég gépeit, és természetesen a villanyszámlát sem ők fizetik. A felmérés másik érdekes tanulsága, hogy az operációs rendszerek hibernálás funkciója hiába adott, szinte teljesen kihasználatlan. A végeredmény a kidobott pénz mellett évente többszázezer tonna fölöslegesen képződő széndioxid légkörbejutását teszi szükségessé, hiszen a villamos energiát nem csak ki kell fizetni, de meg is kell termelni.
1 hozzászólás

richie8

11 éve, 7 hónapja és 25 napja

Néha a gépeknek is jót tesz egy kis "kikapcsolódás", való igaz.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja