Hatalmas profitcsökkenéssel számol a Konami

2009. november 04.
1.8361
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
FutuRetrO profilja, adatai
FutuRetrO
A Konami egy igen termetes profitcsökkenési prognózissal állt elő a szeptember utolsó napjával berekesztett első üzleti félév eredményei alapján.

A japán kiadó és egyben fejlesztő 82%-os haszonredukcióval számol az előző évi eredményekhez képest, amikor is a nettó profitjuk elérte a tizenkétmilliárd Yen-t. Az idei periódusra csupán 2.2 milliárd Yen-t jósoltak, ami elképesztően nagy differenciát takar. A bevételekben közel sem lesz ekkora az eltérés, 114 milliárd Yen fordulhat meg a Konami kezei között, ez így csupán 22.5%-os hanyatlás a tavalyi hasonló időszakhoz képest.

A rendkívül harmatos üzleti félév természetesen egy pofonegyszerű jelenséggel magyarázható, nem voltak nagyobb volumenű megjelenések a kiadónál az évnek ezen szakaszában, ugyanis azok nagy része átcsúszott a második kincstári félévre. Tavaly a Metal Gear Solid 4 erősen kihatott az első két negyedév összesített pénzügyi adataira, idén viszont csak szeptember után futnak, vagy futottak be olyan húzócímek, mint a PES 2010, a Silent Hill: Shattered Memories, de az új Catlevania: Lords Of Shadow és a marokkonzolos Metal Gear Solid: Peace Walker is csak 2010-ben áll pályára.

Hatalmas profitcsökkenéssel számol a Konami - 1. kép

nincs még hozzászólás

 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
rDAVE profiljamarco profiljaBotyi profilja