Használt Microsoft szoftverek a piacon

2005. november 15.
1.6611
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Microsoft sokakat meglepő lépésként hivatalosan engedélyezte egy brit viszonteladónak, hogy olyan „használt” MS szoftverlicenceket értékesítsen, amelyekhez csődbe jutott, vagy karcsúsítást eszközlő cégektől jutott hozzá.

A gyakorlatot egy a brit csődtörvényben található joghézag teszi lehetővé, így nem biztos, hogy másutt is elterjed majd, ugyanakkor az ügy legérdekesebb része kétségkívül a Microsoft jóváhagyása.

A Disclic nevű cégtől ugyanis mostantól átlag 20-50 százalékkal olcsóbban szerezhetők be a használt Microsoft szoftver(engedély)ek, mint újonnan, ami több a szoftveróriással partneri viszonyban álló szoftverkereskedő szerint aláássa nemcsak az ő, hanem a Microsoft bevételeit is.

Jonathan Horley, a Disclic egyik igazgatója megerősítette a sajtó értesüléseit és hozzátette, a gyakorlat segíthet abban, hogy ezentúl a piaci szereplők ugyanúgy a pénzügyi mérlegben szereplő eszközként kezeljék a szoftverlicenceket is, mint minden mást. A forgalmazók többsége rájuk és a Microsoftra nézve negatívan értékeli a cég új gyakorlatát. Néhányan, például Gordon Davies a Compusys-től ugyanakkor úgy gondolják, hogy elméletileg egy újfajta üzleti modell előfutára is lehet a kezdeményezés, és egy a használt szoftverekhez kapcsolódó esetleges online portál valóban hatékony alternatív értékesítési csatornává nőhetné ki magát.
1 hozzászólás

[Tiltott felhasználó!]

11 éve, 6 hónapja és 16 napja

[Tiltott felhasználó!]

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja