Három új Intel Pentium M processzor

2004. május 11.
1.9531
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az Intel három új Intel Pentium M processzort mutat be, melyek segítségével növekszik az Inte Centrino mobiltechnológia teljesítménye, így egyszerűbbé válik a vezeték nélküli munka, a játék és a kommunikáció.

Az új chipek az első olyan mobilprocesszorok, melyek az Intel 90 nanométeres gyártási technológiájával készültek. A nagyobb teljesítmény érdekében gyorsabb órajellel, jobb kivitelezéssel és nagyobb chipre integrált gyorsítótárral rendelkeznek.

A korábban Dothan kódnévvel ellátott Intel Pentium M 735, 745 és 755 processzorok az Intel iparág-vezető 90 nanométeres gyártási technológiájával készültek - amely a legmodernebb félvezető gyártási technológia a szektorban. Az Intel mobilmikroarchitektúrájára építve az új processzorok teljesítménye hozzávetőlegesen 17%-kal növekedett (az előző generációs processzorokkal összevetve), illetve 2 MB-os integrált, másodszintű (L2-es) gyorsítótárral, mikro-architektúrális fejlesztésekkel és maximum 2 GHz-es frekvenciával rendelkezik. Az új processzorokkal, illetve a nemrégiben bemutatott Intel PRO/Wireless 2200 BG hálózati kapcsolattal, az Intel Centrino mobiltechnológia lehetővé teszi a nagyfelbontású videólejátszást, gyorsabb alkalmazási válaszidőt, és a hatékonyabb többfunkciós és szélessávú vezeték nélküli adatátvitelt.

A korábbi Pentium M processzor generációval való foglalat-kompatibilitás által az OEM-ek számára lehetőség nyílik az új komponensek már meglévő rendszerekbe való beépítésére. A kompatibilitás azt is jelenti, hogy a vállalatok az Intel Stable Image Platform Program-jának segítségével kihasználhatják az új processzorok nagyobb teljesítményét anélkül, hogy az eredeti rendszerképet Intel Centrino mobiltechnológia-alapú rendszerre cserélnék.

Mind a három processzor támogatja az Enhanced Intel Speedstep technológiát, amely segítségével optimalizálható az alkalmazás-teljesítmény és az energia-felhasználás a hosszabb akkumulátor-élettartam elérése érdekében.

Kapcsolódó linkek:
Intel Corporation
1 hozzászólás

italianman

11 éve, 6 hónapja és 25 napja

Az első gépem csak akart ilyeneket. Mondjuk ez 2004.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja