Háromszor több HD DVD-lejátszó kelt el Európában mint Blu ray

2007. július 14.
1.7791
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A legfrissebb adatok szerint Európában harmadannyi Blu ray-lejátszót adtak el, mint amennyit a rivális rendszerre épülő HD DVD készülékekből.

Egyre másra jelennek meg a különböző statisztikák, amelyek egyik vagy másik kéklézeres formátum elsöprő fölényéről adnak hírt, azonban a legtöbb esetben kozmetikázott adatokról, elferdített eladási értékekről van szó. Múlt héten a Blu ray-tábor ünnepelte győzelmét, mivel az egyik piackutató cég jelentése szerint az Egyesült Államokban 1.4 millió ezen szabványt támogató lejátszó kelt el, a számok mögé nézve viszont kiderül, hogy ezekből 1.3 millió a PlayStation 3 modell. A Toshiba azonban a GFK egyik friss felmérésére hivatkozva közzéadta, hogy az idei esztendőben Európában háromszor annyi HD DVD Playert értékesítettek a kereskedők mint Blu ray-t. A pontos számadatokat nem hozták nyilvánosságra a japán elektronikai konszern képviselői, annyit viszont elárultak, hogy ők nem számolták bele a konzolokkal együtt értékesített optikai meghajtókat, csupán az eladott asztali készülékek mennyiségét vették figyelembe a kimutatás elkészítésekor.

Több felmérési is azt látszik igazolni viszont, hogy leginkább a kéklézeres készülékek magas ára tartja vissza az érdeklődőket a vásárlástól, ugyanis a megkérdezettek 70%-a azt felelte, hogy szívesen venne egy Blu ray/Hd DVD lejátszót, ha az nem kerülne többe 200 dollárnál (36.000 Ft). Jelenleg az európai piacon a legolcsóbb HD DVD Playerért is 330 eurót (81.000 Ft) kell fizetni, míg a konkurens termék közel feleannyival drágább.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja